(tocmai) 17 recomandări de evenimente pentru ziua de joi, 13 aprilie

event

Sfârșitul de săptămână se apropie cu forță, dacă de sărbători s-ar putea să avem mai puține evenimente, joi, 13 aprilie v-am selectat o listă de 17. Distracție plăcută.

#1. Casa Zoikăi (PREMIERĂ)

În varianta inițială, Bulgakov vedea piesa ca pe: „o bufonadă tragică prezentând, pe sub măști, câteva personaje create de NEP.” O comedie virtuoasă și mistică; personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realități crude. Deși piesa are aproape un secol (scrisă fiind în anii ‘20), montarea vizionarului Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile împingându-ne spre exod.
Zoia Denisovna, femeie de afaceri organizează în apartamentul său o casă de toleranță sub paravanul unui atelier de modă. Zoia beneficiază de înaltul patronaj al atotputernicului Boris Semenovici Gus. Niște interlopi chinezi fac trafic de cocaină în subsolul spălătoriei și i se strecoară Zoiei sub piele. La apogeu, unul din chinezi atacă, ucide și jefuiește nemilos și dispare. Împrejur roiesc amenințător reprezentanți obscuri ai forțelor “de ordine”. „Iadul e gol, iar toți diavolii sunt aici…„ Oricum,Casa Zoikăi rezistă… „Atelier!”

La ora 18:00, la Teatrul Mihai Eminescu, detalii în eveniment.

#2. Clear History

Cu Clear History, teatru-spălătorie din Chişinău propune luminarea unei istorii intenţionat ascunse, a cărei omisiune determină o poziţionare defectuoasă a mentalului colectiv faţă de trecutul recent. (…) După 75 de ani, în România, Antonescu este o personalitate istorică disputată, contestat de unii, admirat de alţii, dar în Republica Moldova, el este o figură eminamente pozitivă, atît la nivel oficial, cît şi în conştiinţa publică. Glorificarea sa s-a produs în absenţa informaţiilor despre genocidul care a însoţit „sfîntul război de eliberare a patriei“ (studiile vehiculează cifre între 250.000 şi 270.000 de evrei şi 11.000 de romi ucişi în România, Basarabia, Bucovina de Nord şi Transnistria). (…) Adularea falşilor eroi ai unei istorii amputate a dus la reacţii confuze: „Nu ştiam despre asta (n.a: pogromurile din Basarabia), dar Antonescu rămîne o mare personalitate“ (declaraţia unui spectator, citat oferit de Nicoleta Esinencu). Eroului naţional i se scuză crimele. Astfel, recuperarea trecutului, cu toate umbrele sale, apare ca imperios necesară.

La ora 19:00, la Teatru-Spălătoriei, detalii pe Facebook. 

#3. Grape & Grain

O searată vin și bere alături de Sunstone Alehouse la Invino.

Deseori întâlnim careva păreri contradictorii despre vin si bere, ca două tipuri de băuturi complet diferite,pentru situații diferite și oameni diferiți. Dar între vin și bere avem mai multe asemănări decât diferențe, cunoscând aceasta vei putea cu ușurință să apriciezi băuturile.

În această seară berarul și proprietarul Sunstone Alehouse Kirill Zmurciuk va povesti despre universul berii, iar sommelier Druta Mihail va compara cu vinurile de la producătorii notorii din Moldova.

Rezervarea locurilor se face la numărul de telefon 022-909-944, 069-348-585. Numărul locurilor este limitat, așa că nu vă gândiți prea mult. La ora 19:00, la InVino, detalii în eveniment.

#4. Stand UP Comedy

Au trecut două săptămâni şi a venit timpul pentru o nouă ediție de Stand UP Comedy la Baker Street începând cu ora 20:30, detalii pe Facebook. 

#5. K.T.O.

O seară dansantă la Spălătorie, începând cu ora 21:00, detalii în eveniment.

#6. Micul Târg de Paști

Vino cu toată familia să petrecem împreună o zi minunată la Micul Târg de Paști, la ora 10:00, la Hospice Angelus. Detalii pe Facebook. 

Te vei bucura de: priveliști minunate, yard sale, face painting, distracție cu clovni, fotografii printate, vei putea admira monumentul istoric „Biserica veche de lemn” și în același timp o sa ai posibiliatea să faci cumpărăturile necesare de Paști.
Vei avea parte de o zi extraordinară, contribuind totodată la oferirea de ajutor copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

#7. Lecție publică: „Centrul de Documentare a OSCE din Praga”

Lecție publică: „Centrul de Documentare a OSCE din Praga – memoria, istoria şi prezența sa pe terenul OSCE-ului”
Invitat special: Jan Plešinger, director, Centrul de Documentare a OSCE, Praga, 13 aprilie 2017, Ora 11:00, locație: Sala Polivalentă de Lectură nr.2, et. 6, la ULIM. Detalii în eveniment.

#8. Festivalul Municipal de Teatru „Ostende”

Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău te invită la FESTIVALUL MUNICIPAL DE TEATRU ,,OSTENDE”
În program: 7 trupe de teatru, 14 participanți la compartimentul (Recital)

Vino și suține TINERII care vor evolua pe scena FILARMONICII NAȚIONALE ,,SERGHEI LUNCHEVICI”
13 aprilie 2017 cu începere de la 15.00. INTRARE GRATUITĂ! Detalii pe Facebook. 

#9. CONCERT ACUSTIC de Caritate „Spiru Haret”

În ajunul sărbătorilor Pascale, C.D.L. alături de Voluntarii IPLT „Spiru Haret” organizează un concert acustic de caritate. Suma strânsă va fi donată unei familii nevoiașe din Sângerei. La ora 15:00, la Spiru Haret, detalii în eveniment.

#10. Joia stridiilor / Jeudi Gras

Doar joi, 2 stridii de calibrul mare plus un pahar cu vin (sauvignon blanc sau riesling) la doar 135 de lei. Pre-plătește până joi comanda și ai porția la 99 de lei. Un vin nou va fi propus spre degustare. Doar pentru cei cu vârsta 18+. Cu începere de la ora 16:00, la Embargo. Detalii pe Facebook.

#11. Lansarea Romanului „Cine Ești?”

Majoritatea dintre noi ajung la momentul când se întreabă cine sunt? Oare sunt fericit(ă) cu adevărat?  Romanul „Cine Ești?” vine să ne descoase sufletul de aceste întrebări. Veți descoperi o dragoste adevărată, trăită mult prea sincer și cu o soartă prea dură când fugi de propria fericire și lași orgoliul să îți fie carte. La ora 17:00, la Biblioteca Hasdeu, detalii în eveniment.

#12. „Omul Pernă” de Martin McDonagh

La data de 13 și 14 aprilie va avea loc premiera spectacolului „Omul Pernă” de Martin McDonagh, lucrat individual de studenții ATC III. Evenimentul se va desfășura în incinta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, sala 229, la ora 18:00. Detalii pe Facebook. 

#13. Arta conviețuirii

,,Arta convieţuirii” este un spectacol montat după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, ai căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. ,,Arta convieţuirii” este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte.

La 18:30, la Teatrul Eugene Ionesco, detalii în eveniment. 

#14. Agresivitate Umană

Tinerii USMF vă invită să aflați mai multe despre originea și cauzele agresivității.
În cadrul evenimentului vor fi discutate aspecte ale agresivității umane, originile ei evolutive și declanșatorii sociali.

Invitatul special este Dorian Furtună. Dorian este etolog, doctor în biologie. De asemenea, autorul cărții „Homo aggressivus. De ce nu se opresc războaiele și violența” .

*Dacă ești student USMF „Nicolae Testimițanu”, sau student a facultății de psihologie a USM sau UPSC, beneficiezi de intrare liberă la prezentarea carnetului de student. La ora 18:30, la Generator Hub, detalii pe Facebook.

#15. Ghicește melodia. Piese din anii 90

La 19:30, la Cafeneaua La Scriitori (clădirea Uniunii Scriitorilor), detalii în eveniment. 

#16. Rock’n’roll night!

În astă joi, de ziua Rock’n’rollului vă poftim la o serată cu același generic! Cei de la Kishinau Band ne-au pregătit un repertoriu extravagant! Ne adunăm pe la 20:00, la Barbar și tot cheful începe la 20:30! Detalii pe Facebook. 

#17. FURIOS ŞI IUTE 8 ÎN 3D

După Fast & Furious 7, unul din filmele care au ajuns cel mai rapid la 1 miliard de dolari încasări internaționale, și cel de-al șaselea titlu cu cele mai mari încasări din istorie, vine cel mai nou capitol din cea mai populară și mai îndrăgită serie din toate timpurile: FURIOS ȘI IUTE 8.

Acum, Dom și Lett sunt în luna de miere, Brian și Mia s-au retras din acțiune, iar restul echipei a fost exonerată de orice vină. Cu toții par să ducă o viață cât de cât normală. Dar, când o femeie misterioasă (Charlize Theron), îl seduce pe Dom să intre în lumea interlopă, acesta pare că nu mai are scăpare, și, când acesta ajunge să-i trădeze pe cei care îi erau cei mai apropiați, cu toții vor fi supuși unor încercări cum nu și-au imaginat vreodată.

De pe plajele din Cuba, trecând prin străzile din New York, și ajungând tocmai pe tărâmurile înghețate ale Mării Barenț, echipa noastră de elită va traversa tot globul pentru a opri un anarhist în planurile sale de a dezlănțui haosul asupra întregii lumi, dar și pentru a-l aduce înapoi acasă pe cel care i-a făcut să devină o familie.

În FURIOS ȘI IUTE 8, lui Vin Diesel i se alătură o distribuție stelară, formată din Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky și Kurt Russell. Alături de nou-venita Charlize Theron îi vom regăsi pe Scott Eastwood și pe multipremiata cu Oscar, Helen Mirren. Filmul e regizat de F. Gary Gray (Straight Outta Compton), și produs de Neal H. Moritz, Michael Fottrell și Vin Diesel. Detalii pe pagina oficială. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente