150 de olimpici moldoveni vor merge în vacanță în România

foto_olimpici_chimie2_1
Foto: Ministerul Educației

În acest sezon estival 150 de elevi din Republica Moldova, învingători ai olimpiadelor naționale și internaționale, vor merge la odihnă în România. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre ministrul educației Corina Fusu și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

În timpul discuțiilor, Corina Fusu a menționat că performanțele elevilor trebuie apreciate, iar ei – încurajați să obțină noi rezultate remarcabile. Doamna ministru a mulțumit statului român pentru susținere și a informat că, la rândul său, Republica Moldova va oferi 100 de locuri în taberele de la noi din țară pentru elevii din România.

Referindu-se la organizarea odihnei de vară a celor 150 de elevi din Republica Moldova, ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că aceștia vor merge la Sulina, județul Tulcea. Programul va cuprinde activități cultural-educative și sportive, de dezvoltare personală, concursuri de cultură generală, proiecții de filme, prelegeri ce se vor axa pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română etc.

Unul dintre criteriile de bază pentru selectarea elevilor care vor beneficia de o vacanță în țara vecină este rezultatul obținut de ei la olimpiadele și la concursurile naționale și internaționale.

Taberele de vară sunt realizate în baza Protocolului de Colaborare între Ministerul Educației al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Științifice din România, pentru anii de învățământ 2016-2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente