Flash-mob, bătălie între roboți și experimente științifice de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale

shutterstock_146379659
Foto: decalex.ro

Pe 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale pentru a promova rolul drepturilor de proprietate intelectuală în stimularea inovării și creativității. În acest an la Chișinău va fi organizată o serie de activități cu această ocazie, printre care se numără lecții deschise, flash-mob, concert și concursuri.

Tematica Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale este stabilită anual de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), iar în 2017 motto-ul este: Inovarea – Pentru o viață mai bună.

În cadrul evenimentelor propuse la nivel mondial de catre OMPI se înscriu și manifestările care vor avea loc la nivel național și care vor fi organizate de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) cu scopul de a pune în valoare potenţialul şi rolul proprietăţii intelectuale pentru dezvoltarea economică, culturală şi socială a ţării noastre.

Pe 26 aprilie, marcarea acestei sărbători mondiale va începe cu organizarea unor lecții deschise la câteva licee din municipiul Chișinău. Specialiștii AGEPI vor vorbi elevilor despre proprietatea intelectuală și rolul inovării pentru o viață mai bună.

Tot pe 26 aprilie, în centrul capitalei, în Scuarul Catedralei, la ora 15:30, AGEPI va organiza un flash-mob cu genericul „Inovarea – Pentru o viață mai bună”. La eveniment vor participa un grup de tineri de peste 100 de persoane, de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico”. De asemenea, în locurile publice din Chișinău vor fi diseminați fluturași informativi despre marcarea Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale și despre evenimentele organizate de AGEPI cu această ocazie.

Programul manifestațiilor dedicate acestei sărbători va culmina cu un eveniment inedit organizat de AGEPI, la Centrul comercial Shopping MallDova, începând cu ora 17:00. Toţi cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să asculte muzică bună, să susțină tinerii interpreți, să participe la o serie de concursuri cu premii, să descopere câteva produse inovative, să urmărească o bătălie între roboți şi, nu în ultimul rând, să admire un show de excepţie cu experimente de laborator care vor demonstra că știința poate fi foarte distractivă. La eveniment poate participa orice persoană interesată de a afla mai multe noutăți din lumea miraculoasă a invențiilor și proprietății intelectuale.

Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale se marchează încă din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în vigoare Convenţia de constituire a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (1970).

2017-_-INNOVATION-Improuving-Live-_-plakat_4_2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente