(doc) O declarație împotriva modificării sistemului electoral a fost semnată de către PLDM, PCRM, PAS, PPDA și Partidul Nostru

Parlament-Moldova_Democracy_MD
Foto: PC: politics.md

Cinci partide de opoziţie, parlamentară şi extraparlamentară, au semnat o declaraţie comună împotriva modificării sistemului electoral.Semnatarii declaraţiei, solicită retragerea imediată a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral din Parlament şi cer organizarea următoarelor alegeri parlamentare în baza sistemului actual proporţional pe liste de partid.

Documentul a fost semnat de două partide parlamentare, PLDM şi PCRM, şi de principalele partide extraparlamentare – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi formaţiunea „Partidul Nostru”, scrie Moldova.org.

semnatari

În declarația semnată de cele cinci formațiuni și publicată de NewsMaker  se arată că introducerea votului uninominal, reprezintă o încercare evidentă de a lichida ultimele elemente ale democraţiei reprezentative în ţara noastră.

„Prin această iniţiativă nu se urmăreşte altceva decât crearea premiselor pentru principalul partid de la guvernare, PDM, de a rămâne în mod fraudulos şi prin manipulare la putere în rezultatul alegerilor din 2018”, se arată în textul documentului.

Potrivit celor cinci formaţiuni, în lipsa unui consens naţional, în lipsa încrederii dintre putere şi societate, o schimbare a sistemului electoral poate avea consecinţe politice grave şi va duce inevitabil la destabilizarea situaţiei din ţară.

Totodată, formaţiunile de opoziţie atenţionează că în caz de neacceptare a solicitării de retragere a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral actual şi a continuării tentativelor de dinamitare a sistemului politic existent, vor organiza ample acţiuni în vederea neadmiterii modificării sistemului electoral actual.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente