(foto) Minunata stație nouă din fața magazinului „Unic” sau schimbarea până la capăt

statie3
Foto: postscriptum.md

Echipa #diez vă povestea că două stații de așteptare a transportului public de pasageri de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt vor fi strămutate. Este vorba despre stațiile de la intersecția cu străzile Ismail și Armenească. Astfel, va fi organizată o nouă stație de așteptare a transportului public de pasageri în preajma magazinului „Unic” și sediul central S.A. „Moldtelecom”. Stația va fi funcțională în perioada imediat următoare, iar în prezent se execută lucrările de montare.

Oricum locul stației este nou, dar stația propriu-zisă tot e veche. Potrivit unui martor ocular, scaunele instalației sunt rupte iar metalul ruginit. Acum există 2 opțiuni, ori stația nouă va fi renovată și reparată, sau doar va rămâne o instalație veche într-un loc nou.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chișinău, decizia de modificare a locației pentru noua stație de așteptare a fost luată pentru a fluidiza traficul rutier din direcția sect. Botanica spre Centru, la intersecția bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt și str. Ismail. În această zonă staționarea troleibuzelor și autobuzelor de mare capacitatea pe timp de zi îngreunau traficul rutier.

De asemenea, pentru a nu crea blocaje în trafic va fi strămutată cu câțiva metri spre str. Tighina și locația stației de așteptare de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Ismail pe direcția Botanica.

Lucrările de reconstrucție sunt executate de către Întreprinderea municipală Regia „Exdrupo” și se vor desfășura în paralel cu lucrările de reconstrucție a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

statie4
Photo Credit: postscriptum.md
statie5
Photo Credit: postscriptum.md

statie2 statie1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente