Tinerii de etnie romă pot câștiga o bursă universitară în Drept şi Ştiinţe Umaniste

Foto-620×349

Programului de Burse al Fondului de Educație pentru Romi (REF SP) anunță deschiderea ciclului anual de Burse Universitare în Drept şi Ştiinţe Umaniste, pentru anul academic 2017-2018.

LHP oferă burse academice pe bază de merit pentru studenții de etnie romă care sunt cetățeni sau rezidenți permanenți ai țărilor: Moldova, Ucraina, sau Rusia. Aplicanții eligibili trebuie să urmeze Studii Integrate, de Licență, Masterat, sau Doctorat în universități acreditate de stat, în țara de origine sau de reședință. Totuşi, până la 20 % din burse pot fi oferite studenţilor din cadrul colegiilor cu învăţământ mediu de specialitate, care urmează specialităţi ce pot duce la studii universitare.

Condiții de eligibilitate:

#1. Să se declare public ca fiind de etnie romă;
#2. Să fie studenți sau să fie admiși ca studenți pentru a obține diploma de Licență, Masterat, Doctorat la o universitate acreditată de stat în țara de origine sau de reședință pentru anul academic 2017-2018; Vă rugăm să rețineți că doar până la 20% din bursele disponibile pot fi acordate pentru studii cu învăţământ mediu de specialitate;
#3. Țara de origine sau cea de reședință trebuie să fie una din următoarele: Moldova, Rusia, şi Ucraina;
#4. Studiile la distanță, precum și studiile de licență fără frecvență, nu sunt eligibile pentru acordarea suportului de bursă, de către schema REF SP;
#5. Reaplicanții înscriși la REF SP si aflati în situația repetării anului (studenții care au obținut bursa REF pentru anul academic precedent și aplică pentru reînnoirea bursei pentru același an de studiu) nu sunt eligibili în concursul pentru burse;
#5. REF SP acceptă și consideră eligibile doar acele aplicații care vor să continue studiile pentru nivelul următor;
#6. Să transmită Formularul Online de Aplicare (FOA) completat și conform pînă la termenul limită stabilit de Program.

Etapele de aplicare

#1. Transmiterea Formularului Online de Aplicare (FOA). Termenul limită de aplicare 16 Mai 2017;

Formularul Online Aplicare (FOA) completat integral și conform cerințelor, conține:

#1.1. Eseuri (pagina 3 din FOA)
#Eseu complet al Obiectivelor Academice – Scrisorii de motivație, care se bazează pe realizările academice și exprimă obiectivele academice ale aplicantului, demonstrând angajamentul și motivația de a studia pentru gradul urmărit sau intenționat;
#Eseului privind Problematica Romă, conform instrucțiunilor specificate în FOA.

#1.2 Documente care vor trebuie anexate/încărcate:

#Buletinul de identitate/pașaportul copie scanată față verso;
#Certificat Academic;
#Cel puțin o Scrisoare de Recomandare detaliată, informativă și relevantă, scrisă special să slujească aplicației la REF SP:
#Este obligatoriu ca cel puţin o scrisoare de recomandare să fie emisă de o organizaţie/ fundaţie romă înregistrată în ţara respectivă.

*Mărimea maximă permisă a documentului atașat este de 5 MB.

#2. Verificarea înregistrării. Termenul limită: toamna anului 2017.

Data pentru fiecare țară va fi comunicată de către REF SP numai aplicanților, care vor rămâne în concurs pentru etapa doi.

Pentru detalii suplimentare accesați pagina oficială.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la sediul Centrului de Informaţii Universitare: str. Puskin 16, MD 2012 Chişinău; Coordonator Program – Nadejda Raicu, Tel: +373 22 221172; E-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente