Program de instruire în domeniul investigațiilor și concurs cu premii pentru studenții la jurnalism

jurnalist
Foto: bistrita24.ro

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Baltic to Black Sea Alliance, invită studenții/masteranzii de la facultățile de jurnalism din țară la un program de instruire în domeniul jurnalismului de investigație, care va avea loc pe 26 aprilie 2017, la Chișinău.

În cadrul trainingului, participanții vor învăța tehnici de identificare a subiectelor de investigație, cum să aleagă teme relevante de interes public și cum pot fi documentate subiectele de investigație.

Instruirea va fi structurată atât în sesiuni teoretice, cât și în activități practice, care vor contribui la dezvoltarea abilităților practice ale jurnaliștilor de a aborda în mod complex subiectele care necesită investigare.

Trainingul va fi susținut de experți naționali și internaționali din R. Moldova și Letonia și are scopul de a promova cele mai eficiente practici ale jurnalismului de investigație la nivel internațional.

La program se pot înscrie studenții și masteranzii de la facultățile de jurnalism din țară. Instruirea va fi în limba engleză, însă organizatorii vor asigura traducerea. De asemenea, vor fi asigurate cheltuielile de organizare și alimentare.

După atelier, participanții vor forma echipe și vor documenta/realiza subiecte de investigație. Toate grupurile vor participa la un concurs în care vor fi disputate trei premii bănești:

# Locul I – 500 de euro;
# Locul II – 300 euro;
# Locul III – 200 euro.

Doritorii de a participa la training sunt rugați să trimită CV-ul la adresa [email protected]. sau în format fizic la sediul CJI (str. Șciusev, 53) până la data de 18 aprilie, ora 12:00. Pentru alte detalii ne puteți contacta la tel. (022) 21 36 52. Persoană de contact: Liliana Croitor, asistentă de programe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente