O tânără de 24 de ani conduce o afacere cu vânzări de 70.000 de dolari şi călătorește în întreaga lume

ali

Aileen Adalid a intrat în lumea corporatistă când avea 19 ani, pe o poziţie entry-level la Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană. După doi ani a realizat că viaţa în corporaţie nu i se potriveşte, fiind în acelaşi timp atrasă de antreprenoriat şi de călătorii. Astfel, a renunţat la job-ul său stabil care îi oferea un salariu de 300 de dolari pe lună şi a ales să fie tot timpul în mişcare, fiind un „nomad digital”, scrie Business Insider, citat de zf.ro.

Anul următor, cu doar 600 de dolari economisiţi, Adalid a ales calea freelancing-ului în graphic design, web design, SEO management şi marketing online, obţinând venituri duble faţă de salariul de la Deutsche Bank. Cea mai bună parte, însă, pentru tânără, a fost flexibilitatea care îi permitea să călătorească mai tot timpul în ţări precum Franţa sau Thailanda.

„Am început să lucrez ca freelenacer în graphic design, web developer şi asistent de marketing lucrând la diferite proiecte cu un client destul de important care m-a angajat. Aşa am ajuns să am venituri duble faţă de salariul pe care-l aveam la bancă şi astfel am putut să deţin complet controlul asupra timpului petrecut muncind şi în acelaşi timp am putut să călătoresc mai mult.”

După un an ca freelancer, în 2014, tânăra filipineză a pus bazele unui retailer online, numit Adalid Gear, care comercializează echipamente şi accesorii sportive, împreună cu un prieten, mutându-se în Belgia pentru a-şi continua studiile. Afacerea a crescut repede, pătrunzând puternic pe pieţele americane şi pe cele din Marea Britanie, generând vânzări de 70.000 de dolari pe lună.

Adalid Gear îi ocupă tinerei mai puţin de patru ore pe zi, timp în care face research, marketing, şi activităţi care ţin de comunicare, permiţându-i astfel să călătorească cel puţin o data pe lună.

De asemenea, tânăra a reuşit să câştige simpatia internauţilor pasionaţi de călătorie prin intermediul blogului său despre călătorii, modă şi stil de viaţă.

Stilul de viaţă nomad al lui Adalid a învăţat-o câteva lecţii despre productivitate. „Să fii întotdeauna în mişcare poate să-ţi perturbe concentrarea şi ritmul obişnuit, dar am descoperit că aceste probleme pot fi uşor rezolvate dacă în timpul călătoriilor găseşti un echilibru care să te ajute la menţinerea productivităţii.”

Adalid plănuieşte acum să meargă în Spania, iar scopul său pe termen lung este să-şi continue dezvoltarea afacerii şi să călătorească în fiecare ţară din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente