(foto) Topul celor mai sigure, ieftine şi curate ţări pe care turiştii le pot vizita în 2017

140606124215-follow-me-hong-kong-new-york-horizontal-large-gallery

Ţările europene domină clasamentul mondial care măsoară puterea turismului, ţinând cont de mai multe aspecte, printre care siguranţa şi curăţenia, informează Adevărul.

Raportul „Competitivitatea turismului”, realizat de Forumul Mondial Econimic şi care este publicat o dată la doi ani, măsoară puterea turismului din 136 de ţări, luându-se în calcul o gamă largă de indici, inclusiv siguranţa şi securitatea, resursele naturale, soliditatea infrastructurii, sănătatea şi igiena, dar şi preţurile.

Notele acordate la fiecare categorie se însumează, fiecare ţară primind un scor general cuprins între 1 şi 7. Deşi nicio ţară nu a obţinut maximul posibil, există câteva care au un scor ce depăşeşte pragul de 5. Podiumul este ocupat de destinaţii europene, în timp ce o zonă turistică populară în Asia s-a clasat pe locul patru.

#1. Spania – 5.43

Barcelona, Spain

Situată în sud-vestul Europei, Spania are porţiuni lungi de coastă şi oraşe pitoreşti, în care înfloresc hub-uri de cultură şi istorie.

#2. Franţa – 5.32

Paris, France

Ţara vest-europeană este cunoscută ca un centru global de artă, ştiinţă şi filosofie care atrage mai mulţi turişti decât orice altă ţară din lume. Capitala sa, Parisul, este al cincilea cel mai vizitat oraş din lume.

#3. Germania – 5.28

Germania

Situată în Europa central-vestică, Germania este a şaptea cea mai vizitată ţară din lume, iar capitala sa, Berlin, al treilea cel mai atrăgător oraş pentru turişti. Cele mai vizitate obiective includ Castelul Heidelberg, Bundestag-ul din Berlin şi Castelul Neuschwanstein din Bavaria.

#4. Japonia – 5.26

bzi.ro
bzi.ro

Popularitatea Japoniei printre iubitorii de călătorii continuă să crească, în 2016 fiind vizitată de peste 24 de milioane de persoane. În Japonia sunt peste 20 de situri de patrimoniu mondial, inclusiv monumentele antice de la Kyoto şi Castelul Himeji.

#5. Marea Britanie – 5.20

londra

Turismul joacă un rol important în economia Regatului Unit, generând 9% din PIB-ul ţării şi aproape 10% din locurile de muncă. Capitala engleză, Londra, este cele mai vizitat oraş din lume.

#6. Statele Unite ale Americii – 5.12

lost-toy-travel-world-photoshop-battle-13-577a2d92c5907__700

SUA atrage al doilea cel mai mare număr de turişti după Franţa, iar oamenii sunt atraşi în principal de minunile naturale precum Marele Canion şi Yellowstone, dar şi de oraşele vibrante – Chicago, New York şi San Francisco.

#7. Australia – 5.10

Sydney, Australia

Vizitatorii aleg Australia pentru clima temperată, gama foarte mare de resurse naturale şi pentru frumuseţea oraşelor. Locurile populare includ Marea Barieră de Corali, Insula Kangaroo şi oraşele Melbourne şi Perth.

#8. Italia – 4.99

scenery of Italy series - Monarola village (Cinque terre)

Cu peste 50 de milioane de turişti care îi trec pragul anual, Italia este a cincea cea mai vizitată ţară din lume, generând peste 150 de miliarde de dolari în fiecare an. Oamenii aleg să viziteze Italia pentru artă, bucătărie, istorie şi cultură, precum şi pentru plajele minunate.

#9. Canada – 4.97

canada-landscape-map-wallpaper-3

Ţara nord-americană este a doua cea mai mare din lume şi se mândreşte cu o gamă diversă de peisaje, climate şi culturi. Mulţi vizitatori se înghesuie în cele trei mari oraşe – Toronto, Montreal şi Vancouver.

#10. Elveţia – 4.94

Peter Boehi
Peter Boehi

Industria turismului este una importantă pentru economia Elveţiei, în special regiunile alpine mai puţin dezvoltate. O mare parte din sectorul turistic al ţării se bazează pe activităţi de agrement – schi şi drumeţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente