15 mii de pui au murit într-un incendiu din Moldova. Pompierii au reușit să salveze 10.000

pui
Foto: Publika.md

Pompierii au fost solicitați în seara zilei de vineri pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o fermă de pui din localitatea Abaclia raionul Basarabeasca.

Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 22. 30 minute. La fața locului pentru lichidarea arderii au fost îndreptate 4 autospeciale de intervenție.

Ajunși pompierii au stabilit că focul a cuprins acoperișul unei încăperi  pe o suprafață de 600 metri pătrați.

Angajații Serviciului Situații Excepționale au reușit să localizeze arderea fără ca aceasta să se răspândească la alte clădiri adiacente și la utilajele agricole din preajmă.

Mai mult, datorită intervenției salvatorilor 10 mii de pui au fost salvați de ardere. În urma incendiului, focul a afectat acoperișul încăperii, iar 15 mii de pui au pierit. Nici o persoană nu a avut de suferit. O versiunea izbucnirii focului, înaintată de pompieri, ar fi încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea sobei de încălzit. Toate circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 510 incendii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente