Participă la „Elevul anului 2017” și fii premiat alături de cei mai buni elevi ai Moldovei

Elevi-la-curs-Leadership-Autentic
Foto: Monitorul de Cluj

Uniunea Elevilor din Moldova organizează în premieră concursul „Elevul anului”, scopul căruia este de a identifica și a premia cei mai buni elevi ai Republicii Moldova. Anunțarea câștigătorilor și premierea acestora vor avea loc în cadrul primului forum educațional din Moldova – EDUForum – 2017.

„Elevul anului”, conform organizatorilor, este un concurs care vine să motiveze tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani să exceleze în timpul studiilor. Dacă pe plan academic elevii se pot afirma la olimpiadele școlare, atunci Uniunea Elevilor își propune să premieze participanții la concurs după alte criterii, care pun accentul pe viața socială a acestora și pe activitatea lor extra școlară. Sunt invitați să participe elevi din întreaga republică.

Elevii vor fi premiați la mai multe categorii: societate, arte, sport, științe și IT. Procesul de selecție este unul simplu și obiectiv: prima rundă constă din completarea formularului on-line. Jumătate din candidați, selectați de o echipă de experți, vor avansa în semifinală, care se va desfășura la Chișinău la sfârșitul lunii aprilie. Venind la Chișinău, tinerii vor scrie câte un eseu și vor trece interviuri cu o comisie de specialiști, în dependență de categoria de participare. Câte 5-7 finaliști selectați de juriu pentru fiecare categorie vor fi invitați la ceremonia de premiere din cadrul primului forum educațional din Moldova, EDUForum-2017. Câștigătorii vor fi selectați prin vot online și premiați în funcție de categoria de participare.

Organizatorii promit o competiție cinstită și corectă din punct de vedere tehnic, în același timp, promit că vor avea premii extraordinare pentru câștigători. Înscrierile sunt deschise până pe data de 20 aprilie, ora 23:59.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente