În curând, studenții ar putea studia un nou domeniu de cercetare – PR politic

studenti898-1140×760

O nouă direcție de cercetare se dezvoltă în Republica Moldova, în urma tezei de doctor habilitat în științe politice susținută de experta Aurelia Peru-Balan. Subiectul vizat în teză reconceptualizează fenomenul PR-ului politic în societatea comunicațională și propune dezvoltarea unei noi direcții de cercetare – PR-ologie politică.

Lucrarea științifică se numește „Managementul PR-ului politic în campaniile electorale”. Potrivit dr., conf. univ. Aurelia Peru-Balan, aceasta este rezultatul muncii pe parcursul a mai mult de un deceniu de cercetare în domeniu, dar și de experiență practică în consilierea actorilor politici și a persoanelor publice. „Investigațiile efectuate demonstrează că, deși are un potențial enorm de dezvoltare, domeniul este insuficient studiat”, spune cercetătoarea.

„Am propus să fie inclusă în circuitul științific românesc noțiunea de PR-ologie politică, care să constituie o nouă direcție în cadrul științelor politice. Îmi doresc ca știința autohtonă să întemeieze școala proprie de PR, care s-ar integra în circuitul științific internațional”, a adăugat Aurelia Peru-Balan.

Președinta Asociației Specialiștilor în Relații Publice și Comunicare (ASRP), Ludmila Andronic a susținut această inițiativă, spunând că asociația pe care o reprezintă încurajează inovațiile în domeniu și pionieratul în cercetarea științifică a PR-ului. „Teza dnei dr. conferențiar Aurelia Peru-Balan, precum și lucrările publicate la acest subiect vor constitui temelia dezvoltării unei noi direcții în comunicarea politică, concomitent oferind un valoros suport didactic pentru studenții facultăților de științe politice și de științe ale comunicării, dar și o lectură utilă specialiștii care practică în domeniu.”

Rezultatele obținute în cadrul cercetării fenomenului PR au fost publicate în 67 lucrări științifice în reviste naționale și internaționale, inclusiv două monografii, disponibile pentru studenți, profesioniștii din domeniu și toți cei interesat de subiect.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente