Tudor Copaci este noul director general al ANRE

662380
Foto: sputnik.md

Cu 54 de voturi și în aplauzele deputaților, Tudor Copaci a fost numit astăzi, 6 aprilie, de către Parlament director general al Consiliului de administrație al  ANRE, instituțiie care implementează politica statului privind reglementarea în sectoarele energetice, scrie zdg.md.

Tudor Copaci a fost numit la 30 martie de către Parlament în funcția de Director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, fiind propus în urma unui concurs la care s-au înscris 12 candidați: Ion Matei, Mihail Cernei, Alexandru Lupan, Iurie Ursu, Vasile Daud, Ruslan Surugiu, Sergiu Ungureanu, Tudor Copaci, Adrian Cazacu, Anatolie Cainareanu,  Victor Parlicov, Dorin Dușciac.

Tudor Copaci a fost numit la Agenția Proprietății Publice (APP) în septembrie 2016, la doar câteva zile după ce a fost demis din funcția de secretar general al Guvernului. Copaci a fost director APP și în perioada 2009-2013. El a deținut și alte funcții importante în stat cum ar fi cea de viceministru al economiei, în două rânduri, între 2008-2009 și 2013-2015. 

În ultima declarație de avere plasată pe site-ul Autorității Naționale de Integritate, cea pentru 2015, Copaci indică un venit de peste 125.000  lei din activitatea la Ministerul Economiei și aproape 17.000 lei din servicii de administrare la Combinatul Poligrafic din Chișinău, precum și 2331 lei din activitatea didactică la USM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente