(foto, video) Fundaţia Orange a oferit circa 500 de burse tinerilor din instituţiile de tip internat

unnamed (2)

Fundaţia Orange contribuie la consolidarea unui sistem educaţional de calitate în Republica Moldova. Pentru ca tinerii din familii social-vulnerabile să aibă posibilitatea să-şi continue studiile după absolvirea şcolilor rezidenţiale, de 6 ani, Fundaţia Orange le acordă suport în cadrul proiectului „Burse pentru tinerii din instituţiile de tip internat”.

Pe durata tuturor ediţiilor au fost oferite 497 de burse. Proiectul răspunde aşteptărilor tinerei generaţii şi le permite să-şi continue studiile, să obţină o profesie iar ulterior să muncească, aici, acasă. Prin activitatea Fundaţiei în Moldova, Orange îşi reconfirmă angajamentul strategic de a contribui la dezvoltarea societăţii. De 10 ani, compania a sponsorizat evenimente şi a implementat proiecte sociale în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Orange este un partener strategic pentru sistemul educaţional din Moldova. De 10 ani, investim cu prioritate în dezvoltarea acest sector, în special al educaţiei digitale, domeniu absolut indispensabil pentru dezvoltarea ţării de mâine. Pentru a consolida statutul de operator social-responsabil al Orange, acum 8 ani, am creat Fundaţia cu acelaşi nume. Suntem mândri că fiecare al 10-lea locuitor al Moldovei a beneficiat de investiţiile sociale ale brandului Orange. Prin acest proiect, prin care oferim burse tinerilor din instituţii de tip internat, ne propunem să contribuim la reducerea inegalităţii accesului la studii, facilitarea obţinerii unei profesii, dar şi integrarea mai uşoară în societate a beneficiarilor”.

unnamed (6)

Bursele Fundaţiei Orange – un suport absolut necesar

Şi la această ediţie, 82 de tineri din instituţii de tip internat au beneficiat de bursele Fundaţiei Orange Moldova, în valoare de până la 12 mii de lei. Ei au fost selectaţi din cei 106 candidaţi care au participat la concurs. Bursele au fost oferite în cadrul unei ceremonii la care au participat mai mulţi oficiali ai guvernului şi reprezentanţi ai Fundaţiei Orange Moldova.

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Cele 6 ediţii ale proiectului ne-au demonstrat că avem tineri competenţi în Republica Moldova, care, cu suportul necesar, pot deveni o resursă valoroasă pe piaţa muncii. Obiectivul proiectului – de a oferi copiilor din familii vulnerabile posibilitatea de a obţine o profesie şi de a activa în ţara noastră – a fost atins. Vă felicit pe toţi şi vă doresc să beneficiaţi la maxim de oportunităţile pe care le oferă acest proiect”.

Viorelia MOLDOVAN-BĂTRÎNAC, Consilier Principal de Stat al Prim Ministrului pe Politici Sociale: „Vreau să aduc sincere aprecieri Fundaţiei Orange şi Centrului de Informaţii Universitare pentru dezvoltarea, de mai mulţi ani, a acestui proiect deosebit de important pentru Republica Moldova. Şi asta pentru că ajută Guvernul să promoveze incluziunea copiilor şi a tinerilor în Republica Moldova”.

unnamed (4)

Regulamentul proiectului poate fi accesat pe www.fundatia.orange.md sau www.eac.md. Lista beneficiarilor din acest an poate fi accesată AICI.

Proiectul „Burse pentru tinerii din instituţiile de tip internat” este implementat de Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova şi susţinut de Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei şi de Ministerul Educaţiei al RM.

Angela MUŞET, Director Executiv, Centrul de Informaţii Universitare: „Grație suportului constant oferit de Fundația Orange Moldova, deja pentru al șaselea an consecutive, tinerii absolvenți ai instituțiilor rezidențiale sunt susținuți în aspirațiile lor de a obține o profesie pentru a fi capabili să-și asigure un viitor decent. Acest proiect este unul deosebit de valoros pentru tinerii din medii social-vulnerabile căci le oferă posibilitatea să-și depășească condițiile sociale și să devină membri deplini ai societății noastre.”

unnamed (1)

Bursele sunt utilizate de tineri pentru acoperirea necesităţilor curente precum cazare, masă, procurare de cărţi, instrumente necesare pentru orele practice ş.a.

Victoria CARA, bursieră: „ Este pentru prima dată când am beneficiat de această bursa. Suportul financiar mă ajută foarte mult, în special pentru acoperirea cheltuielilor pentru materialele de practică. Fără acest sprijin financiar ar fi trebuit să îmi caut un loc de muncă, aşa însă, am posibilitatea să mă dedic doar învăţăturii. Mulţumesc mult Fundaţiei Orange pentru încredere şi suport.”

Victor PILIUGHIN, bursier: „ Învăţ la colegiu pentru că îmi doresc să devin programator. Părinţii mei nu dispun de mijloace financiare, motiv pentru care nu aş fi reuşit să frecventez cursurile facultative. Apreciez ceea ce face Fundaţia Orange, care prin oferirea acestor burse ne încurajează să depunem eforturi mai mari şi să învăţăm mai bine.”

unnamed

Galina STUPELIMAN, bursieră: „Sunt studentă la Colegiul de medicină din Orhei, în anul trei. Cheltuielile unui student sunt foarte mari, mai ales că în acest an trebuie să susţin bacalaureatul şi am nevoie de lecţii suplimentare. Sunt foarte mândră că beneficiez de bursă pentru al treilea an. Şi asta pentru că mă motivează să învăţ mai bine, să îmi ating scopurile şi să cred că voi avea un viitor mai bun.”

unnamed (11)

Despre Fundaţia Orange Moldova

Fundaţia Orange consideră că educaţia are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea şomajului şi asigurarea creşterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susţine facilitarea accesului tinerilor la resurse educaţionale adaptate exigenţelor tehnologice actuale, dezvoltarea competenţelor abilităţilor necesare unor buni profesionişti şi încurajează activităţile de cercetare ştiinţifică. În anul 2015, Fundaţia Orange a lansat un program major la nivel naţional – „Orange Digital School”, prin intermediul căruia asigură în învăţământul din ţara noastră accesul la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate. În ultimii şase ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 60 de proiecte în domeniile educaţiei digitale, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 300 de mii de oameni au beneficiat de ele.

unnamed (11) unnamed (10) unnamed (9) unnamed (8) unnamed (7) unnamed (5) unnamed (3)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente