(doc) Ești în căutarea unui job? Sunt vacante peste șapte mii de posturi pe Piața muncii din Moldova

user
Foto: thesouthern.com

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 3 aprilie 2017, erau în evidenţă 7 403 locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre ele sunt concentrate în Chișinău. De asemenea, peste 200 de locuri vacante sunt în orașele Bălți, Cahul, Călărași Ialoveni, Florești, Orhei și UTA Găgăuzia.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1 617 locuri de muncă vacante, constituind cca 22% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe dintre ele sunt disponibile în domeniul sănătății, urmat de sectorul economic și învățământ.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5 786 locuri de muncă, ce constituie 78% din numărul total de locuri de muncă vacante. Aproximativ două mii de spoturi sunt în industria textilă și confecții.

Și persoanele care nu dețin studii își pot găsi un post de muncă, pentru muncitori necalificați fiind disponibile următoarele posturi: muncitor auxiliar, muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit, hamal, sortator, ajutor de educator ș.a. Lista completă a posturilor disponibile o găsiți în documentul de mai jos.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente