Filmul animat „In Exile” a câștigat marele premiu la un festival internațional din Italia

kurilov
Foto: In Exile

Filmul animat „In Exile”, creat de către trei tineri din Moldova, Alexandru Kurilov, Simion Chiriac și Vitalie Stavila, a luat marele premiul la Festivalul Internațional „CineChildren” din Mantua, Italia, care a avut loc în perioada 27 martie – 2 aprilie 2017.

Filmul a câștigat la două categorii: Cea mai bună animație și Cel mai bun film de la festival.

Creatorii proiectului: Alexandru Kurilov, Simion Chiriac și Vitalie Stavila

„Mă bucur că un proiect care s-a născut atât de greu, ca al nostru este apreciat acest nivel, mai ales că este un festival pentru copii, iar acest film inițial a fost făcut pentru o audiență matură. De asemenea, mă bucur că am câștigat nu doar la categoria animație, dar și la categoria generală – Best of Festival” spune Alexandru Kurilov, unul din creatorii filmului.

CineChildren International Film Festival
CineChildren International Film Festival

Proiectul „In Exile” abordează tema migrației și a copiilor lăsați în urmă de către migranți. Filmul povestește despre un băiețel și visul acestuia, care îl face să-și petreacă mai tot timpul într-un depozit abandonat, pe malul unui râu.

„Lucru care mă inspiră foarte mult este că un film animat a luat premiul mare, ceea ce susține argumentul meu că animația e tehnica, și n-ar trebui să fie în categorii aparte cu filme live-action. Ar trebui să fie doar: dramă, comedie, action etc.” mai adaugă Alexandru.

Mai multe despre film vedeți într-un interviu de #diez.

Pentru a susține proiectul puteți dona pe Paypal: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente