Lucrările la tunelul secret de la Castelul Bran, care va fi deschis din vară pentru turişti, au început

castelul-bran

Tunelul secret de la Castelul Bran va fi restaurat, iar din vara acestui an turiştii vor avea acces în locuri care nu au fost niciodată destinate publicului. Tunelul a fost construit în perioada interbelică şi face legătura între curtea interioară şi grădina regală, scrie tvrmoldova.md.

Prima explorare a tunelului şi a vechii fântâni prin care se face accesul în acesta a avut loc în anul 2014. Reprezentanţii companiei care administrează monumentul spun că prin deschiderea acestui „tunel al timpului” va fi îndeplinit practic un vis al Reginei Maria. Cu o lungime de aproximativ 40 de metri, tunelul secret ajunge la puţul fântânii, pe unde a fost liftul reginei. Astfel, Regina Maria putea să-şi scurteze considerabil traseul din curtea interioară a castelului către grădina regală şi înapoi. Acelaşi traseu va putea fi folosit şi de către turişti, odată cu reamanajarea tunelului, scrie bizbrasov.ro.

Intrarea în tunel este amplasată chiar lângă Casa de Ceai, unde Regina Maria primea printr-un sistem inedit ceaiul din castel.

„La începutul secolului trecut, în vechea fântână din curtea interioară a castelului a fost montat un lift electric, iar la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal în stâncă, realizându-se legătura cu Parcul Regal al reşedinţei. Cadou al Castelului Bran pentru vizitatorii săi, la împlinirea a 640 de ani de la prima atestare documentară, Tunelul Timpului face legătura între acum şi atunci, printr-o călătorie fantastică, într-un spectacol multi-media unic în Europa”, a explicat Bogdana Balmuş, PR manager la Castelul Bran.

Turiştii se vor putea urca în lift din curtea interioară şi vor coborî peste 30 de metri în subteran prin vechea fântână, iar apoi vor merge prin tunelul secret lung de 40 de metri până în parcul regal. Odată cu lucrările de restaurare, în inima tunelului va fi zidită şi caseta timpului, ce conţine moneda de aur cu însemnele Coroanei Regale, o cruciuliţă de la Ierusalim şi o scrisoare cu semnăturile tuturor celor prezenţi la deschiderea şantierului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente