Votat în Parlament! Modificarea Codului Audiovizualului obligă TV-urile să aibă 8 ore de produs autohton

papagal

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi modificarea Codul Audiovizualului, iar în forma sa actualizată legea va stopa și propaganda rusească deoarece radiodifuzorilor privaţi nu vor mai putea utiliza sigla altor posturi de televiziune din afara Republicii Moldova mai mult de două ore pe zi.

Pentru proiectul de lege privind modificarea Codul Audiovizualului, în lectură finală, au votat deputații din majoritatea parlamentară, cei din PSRM și PCRM. În total, au votat 79 de deputați din cei 85 prezenți în sală.

Modificarea Codului Audiovizualului obligă televiziunile să crească produsul autohton în orele de maximă audiență de la 4 la 6 ore. De asemenea, documentul stipulează că tv-urile trebuie să aibă 8 ore de produs autohton pe tot parcursul zilei. În același timp, o altă noutate în urma modificării Codului Audiovizualului este ca 80 la sută din produsul total să fie transmis în limba de stat.

De asemenea, radiodifuzorilor privaţi li se interzice utilizarea siglei ale altor posturi de televiziune, inclusiv a celor din afara Republicii Moldova, mai mult de două ore pe zi, cât și utilizarea semnalelor de identificare video şi audio ale altor posturi de televiziune, inclusiv din afara Republicii Moldova, potrivit realitatea.md.

În cazul în care radiodifuzorii nu se vor supune riscă amenzi de la 30.000 lei până la 50.000 lei, suspendarea licenţei de emisie pentru o perioadă de 30 de zile sau măsură drastică de retragere a licenţei de emisie.

De remarcat că aceste prevederi nu se vor aplica radiodifuzorilor care nu vor plasa publicitate şi au drept scop beneficierea doar de resursele financiare obţinute din distribuţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente