Somată să-și părăsească casa! Ajutați-o pe Svetlana Barbacari să-și păstreze apartamentul

svetlana1
Foto: Arhivă proprie Svetlana Barbacari

Svetlana Barbacari lucrează la policlinica IMSP AMT CCD Buiucani, recent a primit o somație ca să-și plătească în regim de urgență ratele la un apartament luat în credit, în caz contrar riscă să fie dată afară din casă și să rămână fără imobil.

„Dragi prieteni, colegi, oameni simpli cu suflet mare, venim cu un apel către voi, pentru prietena noastră Svetlana, care riscă să fie dată afară din propria casă pentru că Republica Moldova are un sistem defect și nu este în stare să-și protejeze cetățenii.

Svetlana este o asistentă medicală care și-a luat apartament în rate pe o perioada de 5 ani, achitând ratele stabilite regulat, fără întârziere, fără datorii, la moment a primit o somație că trebuie să plătească în regim de urgență restul sumei ce constituie 8.639$, în caz contrar riscă să fie data afară din apartament.

Pe Svetlana, mulți dintre voi o cunoașteți personal de la școală, liceu, colegiu sau în ultimii aproape 10 ani de când muncește în cadrul clinicii IMSP AMT CCD Buiucani, noi o cunoaștem de mai bine de 15 ani ca fiind o persoană corectă, muncitoare și săritoare la nevoie, acum ea are nevoie de susținerea noastră.

Accesați acest link pentru a afla istoria ei de viață. Un bine făcut, fie el cât de mic, întotdeauna va fi răsplătit dublul” scriu prietenii Svetlanei.

Photo Credit: Arhivă proprie Svetlana Barbacari
Photo Credit: Arhivă proprie Svetlana Barbacari

„Chiar dacă sunt privită de societate ca o persoană cu dizabilităţi, eu mă simt un om normal, deoarece aşa am fost crescută. În ochii mei lumea este foarte frumoasă cu toate bune şi rele. Eu îi mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru viaţă, pentru părinţii care mi i-a dat. Nu este uşor să înfrunţi mulţimea, dar e posibil, suntem la fel ca toţi oamenii, iar uneori şi mai buni. Nu dorim o atenţie mai specială, trataţi-ne de la egal la egal, dar nu de sus în jos” spune Svetlana despre ea într-un interviu acordat.

O puteți ajuta pe Svetlana pe Generosity (click pe link), în o zi de campanie, deja s-a adunat suma de 235 de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente