O grădiniță din Vulcănești a fost închisă din cauza unui virus cu care s-au infectat mai mulți copii

57_full
Foto: simbol/wikimapia.org

Nouă copii cu vârsta de până la cinci ani din raionul Vulcănești s-au infectat cu rotavirus. În consecință, grădinița nr.4 din oraș a fost închisă, din 28 martie, scrie e-sanatate.md.

Potrivit sursei menționate, primul copil infectat are aproape doi ani. Pe 23 martie, acesta a fost internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Raional din Vulcănești.

După weekend, în ziua de luni au mai fost descoperiți încă alți patru copii infectați, care frecventau aceeași grădiniță. Atunci s-a decis închiderea ei pentru o perioadă, timp în care se va face dezinfectare, iar copiii își vor reveni. Tot atunci a mai fost depistat un copil infectat de rotavirus, însă din altă grădiniță. Acesta ar fi contactat boala de la unul dintre cei opt copii, deoarece sunt rude și locuiesc aproape.

„În grădiniță se va face dezinfecție generală. Instituția va fi aprovizionată cu detergenți și dezinfectanți. Mâine vom face un control ca să verificăm dacă s-au luat toate măsurile epidemice și vom decide când să o deschidem. Deocamdată, nu s-au depistat alte cazuri de infecție. Grădinița și-ar putea relua activitate de luni”, a declarat pentru sursa citată, Dumitru Guzun, medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică al raionului Vulcănești.

De la începutul anului, au fost declarate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rotavirus printre copiii din mai multe grădinițe din Municipiul Chișinău.

Infecţia cu rotavirus se manifestă prin febră, dureri abdominale, vărsături severe și diaree, care duce la deshidratarea organismului. Cea mai eficientă metodă de profilaxie rămâne a fi vaccinarea.  Vaccinul este inclus în calendarul imunizărilor obligatorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente