Academia Americană de Film introduce mai multe restricții pentru a evita greșelile din timpul ceremoniilor OSCAR

Oscars
Foto: independent.co.uk

Un al treilea consultant, repetiții și interzicerea smartphone-urilor în culise: Academia Americană de Film a adoptat măsuri pentru a evita un nou fiasco, asemenea celui de la ultima ceremonie de decernare a premiilor Oscar, atunci când cel mai râvnit premiu, cel pentru cea mai bună peliculă, a fost alocat greșit, scrie Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă miercuri membrilor Academiei, președinta acesteia, Cheryl Boone Isaacs a explicat că deși firma PricewaterhouseCoopers (PwC), care colaborează cu prestigioasa instituție de peste 83 de ani, va continua să ofere Academiei serviciile de audit, eroarea din seara Oscarurilor a fost „inacceptabilă”.

„Am stabilit protocoale pentru seara Oscarurilor, cum ar fi efectuarea unor repetiții pentru a ne pregăti pentru eventualele probleme de pe scenă, interzicerea smartphone-urilor în culise și îmbunătățirea procesului de verificare a categoriilor (premiilor) pe plicuri”, se adaugă în scrisoare.

La 26 februarie, la gala anuală a Premiilor Oscar, un consultant al firmei de audit PwC i-a predat în culise lui Warren Beatty plicul greșit la momentul anunțării premiului pentru cel mai bun film.

Partenera lui Beatty de pe scenă, Faye Dunaway a anunțat câștigătorul greșit ( „La La Land”) fiind necesare peste două minute pentru ca eroarea să fie corectată și ca producătorii câștigătorului real ( „Moonlight”) să fie chemați pe scenă — o gafă istorică pentru o ceremonie care de obicei decurge perfect.

Potrivit unui anunț făcut de Academie la începutul lunii martie, cei doi consultanți responsabili pentru gafa din acest an au fost declarați „persona non grata” la Oscaruri.

De asemenea, un al treilea consultant va fi responsabil cu supravegherea ceremoniei, în plus față de cei doi prezenți în mod tradițional în culise pentru a distribui prezentatorilor plicurile cu numele câștigătorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente