Recomandări #diez: nouă organizații și grupuri unde puteți dona bunurile de care nu mai aveți nevoie

diaconia11

În garderobă sau în casă se adună la un moment dat lucruri care nouă deja nu ne mai sunt utile. Acestea pot fi haine, cărți, mobilă, medicamente ș.a., care pot fi folositoare altcuiva. Din acest motiv, echipa #diez a decis să vă recomande o listă de organizații și locuri unde puteți dona aceste lucruri.

#1. Caritas Moldova este o organizaţie cu caracter umanitar şi de binefacere. Ei deseori primesc solicitări de ajutor din partea persoanelor nevoiașe, care au nevoie de anumite obiecte. Iată top-ul celor mai frecvente solicitări în adresa misiunii:

# Haine de iarnă/vară pentru copii și adulți;
# Produse alimentare;
# Medicamente;
# Produse pentru igiena personală;
# Rechizite școlare;
# Plata serviciilor comunale;
# Plata serviciilor medicale, intervențiilor chirurgicale;
# Articole de agrement (jucării și cărți).

Pentru a dona bunuri este necesar să completezi formularul, iar în scurt timp cei de la Caritas te vor contacta.

#2. Кишиневская группа взаимопомощи – este un grup pe Facebook care și-au propus să-i ajute pe cei nevoiași. Sunt o echipă de oameni care se solidarizează și fac diverse acte de binefacere. Astfel, aici puteți dona practic orice bun, căci ei vor găsi beneficiarul care are nevoie.

#3. Asistenţa pensionariilor Moldovei este o organizaţie Non-guvernamentală şi Non-profit, fondată de entuziaşti, care doresc să facă bine pentru cei mai trişti ca noi. În grupul de Facebook ei vin deseori cu cazuri care necesită ajutor cu descrierea bunurilor care pot fi donate.

#4. Crucea Roșie din Moldova – o altă organizație care desfăşoară o amplă activitate orientată spre uşurarea suferinţelor umane, victime ale războaielor, calamităţilor naturale şi sociale. Organizația este prezentă practic în fiecare localitate din țară. Organizația desfășoară diverse campanii, cea mai recentă este „De la inimă la inimă”, desfășurată de filiala Ungheni. Ei se orientează pe produse alimentare, bani și alte bunuri. Pentru detalii accesați site-ul organizației.

#5. Diaconia este structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova și are diverse campanii și acțiuni prin care ajută persoanele defavorizate. Cea mai recentă este campania „Masa Bucuriei”, prin care Diaconia vă invită să donați produse alimentare. Însă, organizația are și alte campanii unde sunt necesare și alt tip de bunuri. Pentru detalii și informații contactați organizația din localitatea dvs.

#6. ОТДАМ ДАРОМ или за Вкусняшку – un grup pe Facebook unde puteți dărui lucrurile voastre cuiva care are nevoie. Regulile sunt stricte, acestea doar se dăruiesc, maxim ce puteți cere în schimb este ceva bunișor în limita a 20 de lei, ca de exemplu, o ciocolată.

#7. Дарилочка MD – un alt grup pe Facebook unde poți face un bine dăruind lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Aici vă puteți oferi și serviciile gratuit.

#8. Доброе Сердце este o organizație de binefacere care activează al treilea an. Grupul lor țintă sunt copii orfani, cu abilități deosebite sau nevoie speciale.

#9. Boxele de colectare amplasate în magazinele Linella – aici puteți dona haine, care ulterior vor fi donate persoanelor nevoiașe. Boxele rămân instalate pe parcursul întregului an, 24/24. În Chișinău, puteţi dona pe următoarele adrese:

# Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2;
# Linella 4, Râșcani, bd. Moscova, 10/1;
# Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12;
# Linella 36, Botanica, str. Decebal 59;
# Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente