(foto) Culori pastelate, imprimeuri florale și stofe fine! Cum a fost a doua zi de Moldova Fashion Days

DSC_9333
Foto: Sergiu Brinza

Cea de-a XI-a ediție a „Moldova Fashion Days”, desfășurată în perioada 25-26 martie, a adunat peste 900 de vizitatori, care au venit să admire creațiile designerilor autohtoni reuniți sub brandul unic de țară al industriei ușoare „DININIMĂ”. Anterior, v-am relatat cum s-a desfășurat prima zi a evenimentului. Mai jos puteți vizualiza un reportaj fotografic cu prezentările designerilor din a doua zi.

În cadrul celui mai important spectacol de modă a țării, 32 de companii au avut 37 de defileuri de modă, prezentând 40 de colecții compuse din 600 de ținute de sezon. La evenimentul din acest an au debutat cinci designeri noi: „Anette”, „Gepetto”, „Malliny”, „Anastasia Che” și „Sophie”. Alături de debutanți, la eveniment au fost prezente și branduri autohtone de haine, încălțăminte,  accesorii și ținute pentru copii.

Prezentările au fost dominate de culori pastelate, vii, cu imprimeuri florale caracteristice sezonului de primăvară-vară, realizate din stofe naturale și fine, care au fost anterior importate de la expozițiile internaționale de profil din Franța și Italia. Conceptul ediției de primăvară a fost inspirat de culoarea anului 2017 – Greenery, o nuanță galben-verde proaspătă și crudă, care evocă primele zile de primăvară.

Fotografiile au fost realizate de Sergiu Brînza pentru #diez.

Jaguar

IONEL, Giovani Primo & Prima Bella

GT Collection

Anastasia Che

Vasconi

Mallena

Tricon & My Revival

Ludmila Storojuc

Brio

Zorile Kids

Di Vero Pret-A-Porte

O’Blanc Memories

Di Vero

Vivi Art Boutique

Move

EHO Couture

Photo Credit: Moldova Fashion Days

Sophie

Photo Credit: Moldova Fashion Days

Loconic

„Moldova Fashion Days” s-a desfășurat în baza principiul „See now, buy now” („Acum vezi, acum cumperi”), mișcare care marchează o nouă tendință pentru lumea modei, unde consumatorii pot cumpăra un produs imediat după ce a fost prezentat pe podium. Iar începând cu această săptămână, ținutele prezentate publicului vor fi puse în vânzare în toate magazinele „DININIMĂ”, situate la următoarele adrese: CC UNIC, etaj 3, bd. Ștefan cel Mare 8; CC ZORILE, str. Calea Ieșilor 8; Magazinul „MODA”, bd. Ștefan cel Mare 83, dar și în magazinele fiecărui brand participant.

Evenimentul profesional bianual a fost organizat la Chișinău de Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, implementat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, prin Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente