Vitalie Gamurari, numit purtător de cuvânt al PDM și coordonatorul unui board consultativ de pe lângă partid

gamurari poza

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat luni, 27 martie, în cadrul unui briefing de presă, că formaţiunea pe care o conduce va avea un nou purtător de cuvânt, fiind vorba despre doctorul în drept Vitalie Gamurari.

În același context, Plahotniuc a menționat că formaţiunea a decis formarea unui board consultativ pe lângă partid. „Am propus astăzi în ședința PDM formarea unui bord consultativ care să activeze paralel cu partidul nostru din care vor face parte personalități din afara PD, oameni din diferite profesii.

Nu în ultimul rând, motivul pentru care se constituie acest bord de experți este de a ne sprijini în reformarea clasei politice, o reformă pe care doar un partid singur nu o poate face, are nevoie de expertiza cât mai bună a societății. Conbducătorul acestui bord și cel care va își va asuma demararea acestui proiect este Gamurari, un profesionalist care vine din mediul academic, este doctor în drept, este director a școlii doctorale de drept din cadrul ULIM, un om cu analiză profundă cu multă experiență, care desigur împreună cu colegii din acest bord vor ajuta Partidul Democrat să se modernizeze”, a declarat Plahotniuc.

Gamurari spune că a acceptat această ofertă din partea PD cu scopul de a întruni experți din mai multe domenii și de a pune în aplicare anumite expertize, anumite proiecte care vor putea fi puse în aplicare în societate într-un singur context: îmbunătățirea relațiilor cu publicul, îmbunătățirea situației din Republica Moldova și îmbunătățirea instituțiilor din țarp care activează.

„Cu regret o perioadă îndelungată, experții din diferite domenii din țară au fost ignorați, deci nu suntem noi primii și ultimul stat care a fost în asemenea situații, dar iată că a venit momentul, eu sper să antreneze, să conlucrez cu un grup cât mai impunător de specialiști din diferite domenii, pentru că sunt foarte multe probleme asupra cărora să ne expunem, începând de la punerea în aplicare a Acordului de Asociere și până la implicarea și introducerea reformelor în cele mai diverse domenii pentru ca societatea moldovenească și statul Republica Moldova să poată exista, să poată supravețui în continuare”, a conchis sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente