(video) Mai mulți tineri au fost reținuți pentru circulația drogurilor și traficul de ființe umane

4
Foto: captură video

În contextul măsurilor proactive de combatere şi prevenire a criminalităţii Poliţia Capitalei a organizat şi a desfăşurat un şir de reţineri, fiind destructurate două grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor şi trafic de fiinţe umane.

Conform datelor acumulate şi investigate de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica, trei indivizi cu vârstele de 19 ani şi 25 ani, originari din Ialoveni şi Chişinău, au încercat să pună în circulație ilegală droguri de tip vegetal, precum şi pastile cu efect psihotrop.

Astfel, în cadrul achizițiilor de control aceştia au fost încătuşaţi, asupra cărora s-au depistat pacheţele cu substanţe narcotice, bani marcaţi transmiși anterior sub controlul polițiștilor, un pistol de calibrul 9 mm şi muniţii. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani.

O grupare criminală a fost demascată şi destructurată de către poliţiştii sectorului Botanica, specializată în traficul de fiinţe umane, a cărei membri s-au dovedit a fi doi bărbaţi. Reţinerea acestora a avut loc la punctul vamal Cahul, când indivizii intenţionau să părăsească teritoriul ţării cu scopul de a transporta o domnişoară de 23 ani în or. Istanbul, Turcia. Victima urma să se prostitueze contra plată.

Aceştia s-au dovedit a fi locuitori din Ceadîr-Lunga şi Comrat, cu vârstele de 24 ani şi respectiv 31 ani, având rolurile bine determinate de a identifica potenţialele victime şi de a le racola în acest sens.

Totodată poliţiştii întreprind acţiuni de identificare a complicilor în această reţea criminală. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente