(video) Cum să crești micro-plante într-o ramă la tine în apartament

EcoQube-Frame-1

EcoQube Frame este o grădină verticală, de mici dimensiuni, în care poți crește micro-plante sau plante decorative direct în apartament, fără prea mult efort. Acesta este un proiect dezvoltat de Aqua Design Innovations (ADI) și a fost lansat pe platforma de crowdfunding kickstarter.com. În primele 40 de minute de la lansare, proiectul a strâns mai mult de 30.000 de $,scrie green-report.ro.

Plantele cresc într-o ramă cu dimensiunile 29 cm x 22 cm x 7 cm. Creatorii EcoQube Frame susțin că plantele pot crește în 10 zile. Specialiștii spun că aceste plante în miniatură pot avea de 40 de ori mai multe substanțe nutritive decât legumele obișnuite.

Rama, în care vor crește plantele, nu are pământ, ci un rezervor în care se adaugă apă. În aceasta se montează doi bureți pentru plante care conțin semințe. Creatorii EcoQube Frame spun că bureții sunt făcuți din materiale 100% biodegradabile (celuloză și carton) și le permit semințelor să primească exact câtă apă au nevoie pentru a germina. Udatul plantelor nu este necesar, pentru că sistemul extrage singur apa din rezervor.

De asemenea, creatorii produsului mai spun că, în 10 zile, EcoQube Frame poate să producă micro-plante în valoare de 20 de dolari. În plus, ei garantează că investiția va fi recuperată într-o lună.

Pentru acest proiect, cei interesați pot să doneze sume cuprinse între 1 și 196 de dolari. În schimbul unei donații de 45 de dolari, poți primi o ramă prevăzută cu doi bureți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente