Stop sezonul de încălzire! Locatarii însă mai pot solicita prelungirea sezonului de termoficare

caldura_calorifer1_65349900-1140×642

Locatarii sunt în drept să solicite prelungirea sezonului de termificare, care prin dispoziția primarului capitalei a fost încheiat începând cu data de 27 martie. SA „Termoelectrica” menționează că locatarii sunt în drept de a decide când să înceapă și când să încheie încălzirea locuințelor, iar recomandările anuale ale autorităților municipale de pornire sau oprire a încălzirii vizează mai mult aspectele de indemnizare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de furnizor, consumatorii au dreptul să-și încălzească locuințele atât cât consideră necesar. Respectiv, locatarii care nu vor să fie deconectați de la încălzire sunt în drept să solicite acest lucru de la gestionarul fondului locativ.

„Termoelectrica va încheia livrarea căldurii la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite sistarea furnizării agentului termic pe circuitul de încălzire al blocului doar după ce majoritatea locatarilor sunt de acord cu acest lucru”, se spune în comunicat.

Primarul capitalei a emis o dispoziție prin care începând cu ziua de luni, 27 martie, în capitală se sistează livrarea agentului termic în capitală. Totodată, în cadrul ședinței de la Primărie s-a anunțat că agentul termic va fi livrat cel puțin încă o săptămână în grădinițe și în spitale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente