(foto, video) „Plantăm fapte Bune în Moldova”. Peste 250 de voluntari au plantat 3.000 de puieți la Tohatin

parc2

Sâmbătă, în comuna Tohatin din municipiul Chișinău a avut a treia ediţie al proiectului „Plantam fapte Bune în Moldova”. Acțiunea a adunat peste 250 de voluntari care au plantat circa trei mii de puieți de arbori și arbuști pe un teren de patru hectare.

Terenul este supus riscului alunecărilor de teren, prin urmare în noiembrie 2016 a început prima parte a plantării de copaci, organizată de primăria comunei. Evenimentul din 25 martie a avut ca scop împădurirea porțiunii rămase cu ajutorul voluntarilor, şi conștientizarea de către comunitatea locală a importanței acestui proces.

Plantările din această primăvară vor servi ca măsură de protecție și fixare a terenului supus alunecării, cât și o revigorare a solului zonei de râu în urma lucrărilor de instalare a sistemului de drenaj si formării teraselor. Schema de plantare efectuată de către echipa proiectului în colaborare cu specialiști în silvicultură presupune amenajarea unui parc ce va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii comunei.

„Această acțiune e foarte importanta. Noi localnicii am mai încercat sa plantăm această zonă, fiind foarte apropiată de noi și amenințându-ne casele. Ne vom alătura la ulterioarele plantări pentru a contribui cu ce putem la fixarea pământului din zonă” ne-a spus domnul Tudor, locatar din preajmă.

În aceeași zi, partenerii noștri din România au plantat peste 5000 de puieți la Siliștea Gumești. Următoarea plantare preconizată în ambele ţări va avea loc în 18 noiembrie 2017.

Între timp, echipa Plantăm fapte bune în Moldova se va afla în căutarea terenurilor disponibile pentru evenimentele ulterioare.

parc1

parc2

parc3

parc4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente