Examene 2017: Circa 40.000 de elevi vor participa la simulările pentru BAC și examenele gimnaziale

exam
Foto: Time.com

În perioada 27 martie – 7 aprilie curent, în instituțiile de învățământ gimnazial și liceal din Republica Moldova se desfășoară testările candidaților la examenele de absolvire, sesiunea 2017. Testările sunt organizate în condiții similare cu cele de la examenele propriu-zise.

Prima testare are loc astăzi, la limba și literatura română, pentru elevii din instituțiile de învățământ liceal cu predare în limbile minorităților naționale. La evaluare participă circa 3400 de elevi. Pe parcursul săptămânii curente elevii claselor a XII-a vor avea testări și la limba de instruire, la limba străină.

Pentru elevii de la instituțiile de învățământ gimnazial cu predare în limbile minorităților naționale prima testare va fi organizată marți, la limba și literatura română. Miercuri toți absolvenților claselor a IX-a vor avea testarea la matematică.

După cum a informat Lilia Ivanov, șef de direcție în cadrul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, condițiile de desfășurare a  testărilor sunt similare cu cele de la examenele propriu-zise, iar itemii propuși în testare au aceeași dificultate: ”Lucrările elevilor nu vor fi notate, vor fi evaluate conform unui barem de corectare și ulterior vor fi analizate în clasă, împreună cu profesorul. Testarea candidaților este un exercițiu pentru elevi, în vederea determinării gradului de pregătire pentru sesiunea din luna iunie.”

Testele și baremul de corectare vor fi postate în fiecare zi, în perioada 27 martie- 7 aprilie curent, ora 14.00, pe pagina web http://www.aee.edu.md/.

Conform orarului aprobat prin Ordinul Ministerului Educației nr. 824 din 24 septembrie 2016, examenele de absolvire a gimnaziului vor fi organizate în perioada 05-15 iunie 2017, iar probele la examenul de bacalaureat se vor desfășura în perioada 02-20 iunie 2017.

În sesiunea de examene 2017 vor participa peste 29.400 de elevi ai treptei gimnaziale. La sesiunea de bacalaureat 2017 s-au înscris circa 19.500 de candidați.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente