Editura Cartier vă invită la o seară poetică cu Robert Șerban, la Librăria din Centru

seara_poetica

Editura Cartier invită doritorii la o Seară poetică cu participarea lui Robert Șerban (Timișoara) și a invitaților săi la Librăria din Centru. Evenimentul se va desfășura joi, 30 martie cu începere la 18.15.

Robert Șerban este scriitor, jurnalist, editor și om de televiziune. Realizator și moderator al emisiunii de televiziune Piper pe limbă (TVR Timișoara), redactor al revistei Orizont, editorialist al revistei 24 FUN, publicist comentator la Banatul Azi. Lucrează la Aquatim, pe postul de consilier.

Joi la Chișinău îi va avea în calitate de invitați pe Moni Stănilă, Grigore Chiper, Emilian Galaicu-Păun, Gheorghe Erizanu și Alexandru Vakulovski.

„Poezia emană din notaţii de momente şi stări fugitive, subtil surprinse (…). Mici teribilisme de vocabular „trivial” apar, rar, pentru a contracara nota de sentimentalism a confesiunii, precum în poemul care dă titlul volumului. Sunt, în fond, reacţiile unui timid ce simte nevoia să mai braveze din când în când. O face, în genere, cu graţie tinerească şi cu o anume dispoziţie histrionică, jucăuşă, sub care se pot ghici melancolii şi precarităţi abia disimulate.” (Ion Pop)

Șeraban s-a născut la 4 octombrie 1970, în Turnu Severin. Este scriitor, jurnalist și editor. Trăiește in Timișoara. E autor al numeroase cărți de poezie, publicistică, proză, teatru. A debutat cu placheta de versuri Firește că exagerez (poezie, 1994, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România). Au urmat o mulțime de cărți de-a lungul anilor. Printre ultimele sale opere se numără Dialoguri de Robert Șerban (memorialistică, 2015), Scriitori la poliție (volum coordonat) (povestiri, 2016).

I-au apărut în traduceri, în 2009, în Germania, volumul de poezie Heimkino, bei mir (Pop Verlag), în 2010, în Serbia, volumul bilingv Биоскоп у мојој куђи/ Cinema la mine-acasă (Meridijani), în 2012, în Ungaria, volumul de poezie Illatos koporsó (L’Harmattan), iar în 2015, în limba franceză, volumul La mort parafinne (Vinea Editions).

 

afis

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente