Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 14 au fost rănite duminică, în urma unor împușcături care au avut loc într-un club de noapte din Cincinnati, statul Ohio, nord-estul SUA, potrivit mass-media americane, informează Reuters și AFP, scrie Agerpres.

Sute de persoane se aflau în acest club de noapte, “Cameo”, când au început împușcăturile, a anunțat un responsabil al poliției, Paul Neudigate, citat de televiziunea locală WLWT5.

El a subliniat că există “un mare număr de victime” în urma focurilor de armă trase la ora unu după miezul nopții (05:00 GMT).

Deocamdată, nu a fost nimeni arestat, a precizat la rândul său sergentul Eric Franz la ABC News, descriind o “scenă de crimă vastă și complexă”.

Multe persoane au încercat să fugă în timpul împușcăturilor. Poliția interoghează numeroși martori, a adăugat Franz.

“La ora actuală nu este clar ce a declanșat aceste focuri de armă. Credem că sunt implicați cel puțin câțiva trăgători”, a declarat căpitanul Kimberley Williams în timpul unui briefing la postul de televiziune WCPO.

Autorii nu au fost prinși, iar poliția nu a obținut descrieri bune privind suspecții, în parte și din cauza faptului că martorii ezită să coopereze, a spus Williams.

Centrul Medical al Universității din Cincinnati a anunțat că au fost internați opt oameni duminică dimineața, însă nu a precizat care dintre acești pacienți au legătură cu atacul din clubul de noapte.

Autoritățile afirmă că nu cunosc deocamdată posibilele motive ale acestor focuri de armă, care au avut loc la mai puțin de un an când un bărbat înarmat, un american de origine afgană, Omar Mateen, a deschis focul într-un club de noapte din Orlando, Florida, împușcând 49 de oameni. Acel atac a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic.