Aplică aceste 12 reguli şi protejează-te de manipulatori

girl-842719_1280

Trăim într-o lume unde fiecare luptă pentru sine, și deseori unii încearcă să-i manipuleze pe alții în scopuri personale. Iată, că noi vă prezentăm 12 reguli cu referire la eustiu.com care să vă ajute să vă protejați de acest fenomen.

#1. Ție îți trebuie – fă tu!

De fiecare dată când în timpul discuției sună cuvântul ”trebuie”, atunci când e vorba de o obligațiune, e cazul să te întrebi ”Cui îi trebuie?”. Manipulatorii de obicei ascund faptul că acest lucru le trebuie în primul rând lor.

#2. Nu promite. Dacă ai promis – îndeplinește!

Adu-ți aminte de câte ori ai făcut promisiuni negândite sub presiunea altora. Un manipulator te va împinge special spre o situație în care să fii nevoit să faci lucruri negândite ca mai apoi să-ţi exploateze sentimentul de vină. Pur și simplu nu promite. Dar dacă ai făcut-o – îndeplinește! Astfel, data viitoare te vei gândi de două ori înainte de a-ți lua obligațiuni suplimentare.

#3. Dacă nu te roagă, nu te „băga”!

De multe ori, conducându-ne de intenții bune, facem mai rău. Nimeni nu ne cere ajutorul, dar pe urmă eforturile noastre sunt considerate o obligație. E și mai rău când cineva ne roagă pentru altcineva. Dacă ajutăm în asemenea caz încălcăm o altă regulă – ție îți trebuie – fă tu. Dacă cineva are nevoie de ajutor, întrebă-l dacă vrea să-l ajuți tu.

#4. Nu refuza când ești rugat!

Orice rugăminte presupune și o mulțumire. Manipulatorii, de obicei, fac promisiuni deșarte și uită de serviciile care le-au fost prestate. Nu refuza când ești rugat, dar cere o recompensă în loc. Poate chiar în avans.

#5. Trăiește cu prezentul (nu cu trecutul și viitorul)!

Este una dintre regulile principale care te ajută să lupți cu cei care încearcă să-ți compare acțiunile cu cele din trecut. Noi nu vrem să fim mai răi ca în trecut, iar de acest lucru se folosesc alții. Spre exemplu, ți se spune: ”Înainte nu erai așa”. Trebuie să răspunzi simplu: ”Înainte era înainte”. Iar când ți se promit munți de aur în viitor, pur și simplu întreabă ”asta va fi în viitor, dar acum ce-mi propui concret?”.

#6. Nu recunoaște!

Cât de mult ții la o persoană, obiect sau distracție? Este acest sentiment atât de mare încât poate deveni un pericol pentru tine? Trebuie să fii conștient însă că poți fi șantajat din cauza sentimentelor tale. De aceea nu-i dezvălui nimănui sentimentele tale.

#7. Nu-ți pune un scop!

Ar părea o regulă stranie, pentru că toți tindem să avem un scop. Dar trebuie să fii foarte atent atunci când îți pui un scop. De multe ori când îţi atingi scopul te poţi trezi dezamăgit pentru că el ţi-a fost impus de altcineva. De aceea, întreabă-te de fiecare dată când cineva îți insuflă să obții ceva – ”și ce va fi după?”

#8. Nu încurca! Este cea mai genială regulă.

„Nu mă încurca, te rog”- poate face adevărate minuni. Este important să o spui înainte de a începe să-ți ieși din fire.

#9. Tote anotimpurile sunt frumoase. Este cea mai filosofică regulă.

Ea te învață să folosești orice posibilitate, inclusiv greșelile tale. Mulți din preajma ta vor fi bucuroși să-ți amintească rateurile. Însă datorită acestei reguli îți poți menține buna dispoziție. Însă ține minte: nu există bine și rău, există doar cum vezi tu asta.

#10. Nu judeca, nu critica! Chiar dacă uneori e foarte greu să te abții să-i critici pe alții.

De critică însă nu are nevoie nimeni – nici tu, nici cei din preajma ta. Ține minte asta! Dacă ești criticat vreodată, ascultă, dar nu fă la fel. Cel mai bine este să nu iei în cap cuvintele grele, iar în mâini – obiecte grele.

#11. Nu transmite informații neverificate!

Dacă nu verifici informația pe care o transmiți, te transformi în bârfitor și îți pierzi credibilitatea. Iar de aceasta vor beneficia cu multă bucurie dușmanii tăi. Dacă afli ceva și vrei să-i spui altcuiva, asigură-te că este o informație veridică. De obicei, cei care îți spun un secret, nu verifică veridicitatea.

#12. Cere oricând și oriunde permisiunea!

Acest lucru de va proteja de probleme suplimentare dar îți va crea și o imagine de persoană amabilă. Dar întreabă cu încredere, ca să nu pari o persoană slabă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente