(video) Unde-s tinerii. Elena Tighineanu și Nadejda Hîncu, elevele care vor reprezenta Moldova la un concurs de științe din SUA

unde-s.tinerii.diana

Două eleve din clasa a XII-a au participat la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” și au obținut primul loc. Elena Tighineanu și Nadejda Hâncu au elaborat un proiect în care au prezentat un amestec de juglonă ce are proprietăți îmbunătățite.

„Știind proprietățile juglonului, care este folosit atât în agricultură, cât și în medicină, noi am selectat medicina pentru că afectează în mare parte oamenii și problema noastră este dezvoltarea rezistenței bacteriilor la preparatele care deja există, la antibiotice. Noi încercăm să soluționăm această problemă printr-o aplicare nouă a juglonului și întărirea proprietăților lui”, menționează Elena.

Proiectul a fost realizat în aproximativ cinci luni, pe parcursul cărora tinerele au făcut mai multe experimente și observări. Au întâmpinat mai multe dificultăți în elaborarea acestui proiect, însă eforturile au meritat. Amestecul propus de cele două tinere s-a dovedit a fi mai eficient decât amestecul pur de juglonă, folosit pe scară largă în medicină.

Deoarece au ocupat primul loc la „Mold SEF”, cele două eleve urmează să meargă la Concursul Internaţional de Știinţe şi Inginerie pentru elevi „INTEL ISEF 2017”, care se va desfăşura în perioada 14-19 mai, la Los Angeles, California, SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente