(foto) Taximetriști trași pe dreapta. Au fost amendați 29 de șoferi, iar șase au rămas fără plăcuțe de înmatriculare

taxi5

Ieri, 23 martie curent, ofițerii de Patrulare au derulat o acțiune de verificare a legalității activității de transportare a persoanelor în regim de taxi în municipiul Chișinău. Acțiunea a durat două ore, iar șoferii de taxi au fost trași pe dreapta de angajații Inspectoratului Național de Patrulare.

Aceștia, pe lângă buletin, permis, certificat de înmatriculare, asigurarea auto obligatorie, au trebuit să mai prezinte certificate de competență profesională pentru transportarea pasagerilor, asigurarea de bagaje și călători, buletinul metrologic pentru casa de marcat și să aibă la vedere ecusonul cu numele, fotografia și tarifele practicate. De asemenea, au fost verificați dacă folosesc casa de marcat și dau bon clienților.

În cadrul acțiunii au fost verificate peste 50 de automobile în regim de taxi, iar ofițerii de patrulare, specialiștii IFS și ANTA au constatat 29 de abateri contravenționale.

Amenzile au fost aplicate conducătorilor de taxi pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasării, pentru lipsa certificatului de competență profesională, pentru că nu dispuneau de licența de activitate în regim de taxi și nu dețineau foia de parcurs. Totodată, au fost ridicate șase plăcuțe de înmatriculare de către angajații INP.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că astfel de acțiuni au drept scop verificarea legalității transportului în regim de taxi, deoarece această categorie de transport este extrem de importantă, pentru că cei care o desfășoară sunt direct răspunzători de condițiile de siguranță ale călătorilor.

 

taxi1

taxi2

taxi3

taxi4

taxi5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente