(foto) Descoperă-ți țara din fața calculatorului. Acum poți face tururi virtuale în muzeele din Moldova

muzeu5

Echipa visit.md, specializată în tururi virtuale prin R. Moldova, a început să realizeze și tururi prin muzeele din țară. În prezent echipa a reușit să facă excursii virtuale doar pentru trei muzee, toate amplasate în Chișinău. Menționăm că, echipa visit.md a pregătit o experiență unică pentru fiecare spectator, iar pe lângă experiența vizuală interactivă, acesta găsește informații privind amplasarea, istoria și alte detalii interesante. Desigur, experiența și emoțiile unui tur virtual nu înlocuiesc senzațiile reale ale unui tur adevărat, dar ne oferă posibilitatea să ne cunoaștem țara din orice colț al lumii. Mai jos găsiți câteva dintre imaginile pe care le descoperiți în cadrul tururilor virtuale:

#1. Muzeul Tehnicii de Calcul

Muzeul are mai mult de 200 de exponate – calculatoare funcționabile, inclusiv cele făcute în Moldova. Sunt expuse și diferite componente. Muzeul se află incinta Institutului de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Moldovei.

 

muzeu1

muzeu2

muzeu3

#2. Muzeul Natural de Istorie de la Universitatea de Stat din Moldova

Muzeul a fost creat în anul 1952, iar exponatele sale unice au fost colectate de către stundeți și absolvenți ai Facultății de Biologie. Biologii au adus aici animale moarte din diferite părți ale planetei. Astfel, a apărut o colecție unică de reprezentații variate ale faunei de pe Pământ. Aproape 30 de ani ca director și ghid este angajată o singură persoană – Poznacomchin Stanislav.

Expoziția unică în muzeu este un cașalot nou-născut, care are două zile de la naștere. Acest lucru nu este nici într-un muzeu din lume. Rămășițele bebelușului mort au fost aduse la muzeu de un absolvent al universității. În afară de cașalot, el și-a cerut permisiunea de la căpitanul navei unde a lucrat să aducă vertebrele scheletului de 28 de metri al unei balene albastre și maxilarul cașalotului.

 

muzeu4

muzeu5

muzeu6

muzeu7

muzeu8

muzeu9

muzeu10

#3. Muzeul de Istorie Militară

Muzeul de Istorie Militară funcționează cu începere din anul 1995. Acesta are misiunea de a colecta, conserva și valorifica bunurile cultural-istorice și a reflecta prin intermediul pieselor muzeale evoluția artei militare a țării. Printre exponatele muzelui se numără: arme, inclusiv aruncătoare de mine, obiecte explozibile etc; piese de vestimentație militară, uniforme, muzeul prezentând în exclusivitate și uniforma trupelor NKVD, căști aparținând diverselor armate participante la război etc.; materiale de propagandă, utilizate de sovietici în timpul războiului.

 

muzeu11

muzeu12

muzeu13

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente