(flashmob) Studenții se fac auziți! Prima victorie în facilitarea accesului liber în cămine după 23.00

rsz_flashmob_ne_facem_auziti_-_pas_youth_tldm_si_tinerii_da_-_24032017

Vineri a avut loc un flashmob în fața Guvernului RM, organizat de Tinerii DA, Pas Youth și TLDM, prin care aceștia au marcat prima victorie în procesul de schimbare a restricțiilor impuse privind accesul în căminele studențești.

După ce tinerii din cele trei formațiuni au inițiat o campanie de colectare a semnăturilor, anunțând marți într-o conferință de presă că, în ultima lună, peste 4000 de studenți s-au solidarizat cu inițiativa lor, sub presiune, Ministerul Educației a modificat Hotărârea de Guvern nr.74 din 25.01.2007 chiar a doua zi. Astfel, regulamentul privind accesul în cămine după ora 23.00 va fi la discreția senatelor universitare.

Liviu Vovc, liderul aripei de tineret al Platformei DA, susține că „această acțiune a demonstrat că tinerii sunt o forță și că putem să ne apărăm drepturile dacă ne unim. Urmează să discutăm cu rectorii și senatele universitare, ca să aducem această inițiativă la finalul scontat. Cu regret, există încă multe probleme în rândul tinerilor care necesită a fi soluționate, însă așa cum demonstrează și această victorie, sunt ferm convins că, împreună, putem să ne facem auziți.”

În cadrul flashmobului, tinerii de la PLDM, PAS și Platforma DA și-au reiterate angajamentul de a-și uni forțele în continuare și a îmbunătăți viața tinerilor din Moldova prin acțiuni comune și mobilizare civică.

Am organizat acest flashmob pentru a le spune tinerilor că este important să lupte pentru drepturile lor. Colectarea semnăturilor pentru asigurarea accesului în cămine a demonstrat că împreună putem face o schimbare”, susține Dan Perciun, președintele Pas Youth. „Noi vom continua să luptăm pentru drepturile lor și mizăm pe implicarea lor pentru a putea pune presiune pe Guvern pentru ca tinerii din această țară să aibă acces la joburi bine plătite, la educație de calitate, la locuințe accesibile. Schimbarea începe acum.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente