(video) O tânără a fost reținută pentru proxenetism. Pentru o fată racolată primea câte 2.000 de euro

main_politia

O tânără de 21 de ani, domiciliată în raionul Sângerei, a fost reținută fiind suspectată de proxenetism. Aceasta se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Timp de două luni de documentare, ofițerii de investigație au stabilit că suspecta, în comun cu alte persoane, prin intermediul rețelelor de socializare recrutau persoane de gen feminin cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din zona de nord a țării. Suspecții, urmăreau scopul de profit, convingând victimele să practice prostituția în Cipru.

Ulterior, membrii grupului infracțional perfectau toate actele necesare, procurau biletele de zbor persoanelor care urmau să meargă să se prostitueze în Cipru.

Astfel, ca urmare a unor descinderi, la 16 martie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținută în flagrant o tânără, membră a grupului criminal, în timp ce însoțea o victimă de 25 de ani, care trebuia sa ajungă în Cipru.

Audiată de poliție, suspecta a povestit că pentru fiecare persoană racolată și transportată în Cipru, urma să primească suma de 2000 de euro de la o persoană de origine turcă, care se afla în Cipru.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism”, se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Poliția, în colaborare cu organele de drept din Cipru, investighează în continuare cazul pentru a identifica și alte tinere exploatate de această filieră, cât și reținerea celorlalți figuranți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente