Epopeea continuă. Soluția organizatorilor pentru ca reprezentanta Rusiei să participe la Eurovision 2017

iulia

Organizatorii concursului Eurovision, European Broadcasting Union, care s-au arătat miercuri dezamăgiți de decizia Ucrainei de a interzice reprezentantei Rusiei să intre pe teritoriul său pentru a participa la ediția din acest an ce va avea loc la Kiev, au venit cu o soluție. Aceștia au propus ca Pevîi Kanal să organizeze o transmisiune LIVE cu performanța Iuliei Samoylova pentru semi-finala Eurovision de la Kiev.

Iar în cazul în care se califică în finala concursului să difuzeze performanța interpretei în același mod. În declarația organizatorilor se menționează că niciunui alt concurent anterior nu i s-a propus să evolueze prin intermediul unei transmisiuni.

„Ținând cont de faptul că autoritățile ucrainene pot menține interdicția, precum și pentru a menține caracterul apolitic al concursului, European Broadcasting Union a venit cu propunerea ca Pervîi Kanal să transmită live interpretarea Iuliei în a doua semi-finală, astfel, oferindu-i șansa Iuliei să participe la Eurovision în acest an”, se arată în comunicat.

Totodată, Rusia se așteaptă ca Ucraina să revină asupra deciziei de a interzice intrarea pe teritoriul ucrainean a concurentei alese să reprezinte țara la concursul muzical Eurovision, ce va avea loc pe 13 mai la Kiev.

„Din punctul nostru de vedere, această decizie este absolut nedreaptă și sperăm că va fi revizuită”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Amintim, că serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis reprezentantei Federației Ruse la Eurovision 2017, Iulia Samoylova, accesul în țară timp de trei ani. Interdicția i-a fost aplicată din cauza că Iulia a evoluat pe 27 iunie 2015, la un concert care a avut loc în orașul Kerci de pe teritoriul ocupat al Crimeei, iar potrivit legislației din Ucraina, Crimeea este considerat „teritoriu ocupat temporar”, care are un „regim juridic special de trecere a frontierei”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente