(video) Unde-s tinerii. Silvia Ursul, despre birdwatching și cum poate deveni Moldova o destinație ecoturistică interesantă

17407698_1578212572207887_1695620899_o

Și-a făcut studiile la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și a început să studieze păsările încă de la facultate. Ulterior, Silvia Ursul și-a transformat pasiunea într-un job, iar scopul său de la început a fost să devină un ornitolog foarte bun. Tânăra ne-a explicat ce înseamnă birdwatching-ul și cum ar putea deveni Moldova o destinație ecoturistică interesantă în baza acestei activități.

Birdwatching-ul înseamnă să privești atent păsările și să le urmărești acțiunile în mediul lor natural. Este o activitate ce se pretează tuturor categoriile de vârstă. Pentru ornitologi, birdwatching-ul se referă mai degrabă la studii ample despre păsările dintr-o anumită regiune.

Societatea pentru protecția păsărilor și a naturii, acolo unde tânăra activează, a elaborat un ghid al ornitologului, sau altfel spus a birdwatcher-ului  din alte țări. În acest context, Silvia și colegii ei cred în dezvoltarea Moldovei ca destinație ecoturistică în baza acestei activități.

La un an de înființare, ONG-ul a implementat deja o serie de proiecte. Unul dintre cele mai importante este redactarea unui atlas european al păsărilor cuibătoare. Astfel, ornitologii din cadrul organizației furnizează informațiile necesare ce vizează păsările din Republica Moldova.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

 

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente