UNESCO premiază inițiativele privind educația fetelor. Cum poți câștiga 50 de mii de dolari

facilitate-politics
Foto: lists10.com

Egalitatea de gen în educație este un drept de bază și o condiție esențială pentru construirea unor societăți incluzive. Însă, în ciuda progreselor notabile înregistrate în ultimii 20 de ani, Institutul de Statistică al UNESCO informează că 16 milioane de fete nu vor pune piciorul într-o sală de clasă.

Întru promovarea și motivarea inițiativelor persoanelor fizice, instituțiilor sau organizațiilor pentru efortul depus în creșterea gradului de educație a fetelor și femeilor UNESCO acordă un premiu special.

Astfel, cei care au implementat un proiect în acest domeniu și își doresc să câștige premiul special trebuie să completeze formularul de nominalizare până la 5 mai 2017.

Sprijinit de Guvernul Republicii Populare Chineze, Premiul este oferit anual pentru doi laureați și constă din suma de 50.000 de dolari acordată fiecărui laureat pentru a continua activitatea în domeniul educației fetelor și femeilor.

Informații suplimentare despre acordarea premiului găsiți pe pagina oficială.

Menționăm că laureații primei ediții a Premiului au fost selectați de către directorul general al UNESCO, în baza recomandărilor oferite de un Juriu Internațional, compus din cinci experți în educația fetelor și femeilor. Premiul a fost acordat pentru prima dată la două proiecte remarcabile din Indonezia și Zimbabwe, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Beijing, P.R. China, în iunie 2016.

Premiul a fost înființat în 2015 de Consiliul Executiv al UNESCO și va contribui la realizarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, în special a obiectivelor privind educația și egalitatea de gen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente