Tinerii pasionați de teatru, recital și pantomimă pot participa la Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE”

fbcover_1
Foto: steinhardt.nyu.edu

Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău lansează ediția a II-a a Festivalului Municipal de Teatru „OSTENDE”, în perioada 10-13 Aprilie 2017. Acesta reprezintă un proiect cultural ce are drept scop promovarea culturii printre tineri, valorificarea artei teatrale și dezvoltarea aptitudinilor artistice a participanților.

Anul acesta Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE” se extinde prin rubricile „Recital” și „Pantomimă(dans)” pe lângă „Teatru”, astfel toți tinerii pasionați de lumea măștilor au oportunitatea să se afirme, ghidați de profesioniști. Sunt invitați să participe tineri cu vârsta cuprinsă între 15 – 25 de ani. Cei care aplică la rubrica „Teatru” trebuie să aibă trupele deja formate. Înscrierile se fac în perioada 19 – 31 Martie 2017, în baza formularului.

Aplicanții vor trebui să transmită o secvență video de 3-7 minute, la adresa [email protected], în care se vor prezenta cât mai original. Participanții au la discreție alegerea piesei, a textului sau a numărului artistic pus în scenă. Reprezentațiile pot fi în diverse limbi, cum ar fi: română, rusă, engleză, franceză.

Teatru: Respectarea limitei de timp pentru evoluare: 30 minute
Recital: Respectarea limitei de timp pentru evoluare: 5-7 minute.
Pantomimă(dans): Respectarea limitei de timp pentru evoluare: 5 minute.

Preselecția va fi realizată de către un juriu obiectiv, format din reprezentanți ai organizatorilor.

Premiile acordate sunt:

#1. Marele Trofeu al Festivalului „OSTENDE”;
#2. Pentru cel mai bun spectacol-locul I, II, III;
#3. Pentru cea mai bună interpretare feminină și masculină;
#4. Recital-locul I;
#5. Pantomimă(dans)-locul I;
Premiul I-1500 lei;
Premiul II-1000 lei;
Premiul III-500 lei;

Festivalul se va desfășura 4 zile. Deschiderea proiectului va avea loc la Bibilioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, aici tinerii vor avea posibilitatea de a se cunoaște mai bine între ei. În următoarele două zile, participanții vor beneficia de training-uri cu actori profesioniști. La aceste training-uri vor studia mișcarea scenică, limbajul trupului, dicția. Cea de-a 4 zi va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” , unde participanții își vor prezenta numerele pregătite. Juriul Festivalului este format din personalități notorii din domeniul cultural din mun. Chișinău și reprezentanții echipei organizatorice. Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE” se va încheia cu o gală de premiere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente