(sondaj) Peste 51% din chişinăuieni ar vota pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă

Chirtoaca
Foto: Privesc.eu

Peste 51% din chişinăuieni ar vota pentru demiterea primarului general Dorin Chirtoacă în cazul în care s-ar desfășura un referendum în acest sens, 27 la sută ar vota contra, iar 18% nu ar participa la un astfel de plebiscit, potrivit datelor unui sondaj de opinie prezentat astăzi de compania iData, informează MOLDPRES.

Conform studiului, aproximativ 74% din populaţia oraşului Chişinău cunosc despre iniţiativa de demitere a primarului capitalei, iar în cazul unui scrutin în jur de 19% dintre respondenţi l-ar vota din nou pe Dorin Chirtoacă în această funcţie. „Sondajul mai arată că în prezent nu există o alternativă viabilă pentru actualul primar, nici din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), nici din partea altor formaţiuni. Astfel, orice pretendent la funcţia de primar al capitalei ar urma să lupte pentru a cîştiga încrederea populaţiei”, a spus directorul executiv al iDATA, Mihai Bologan.

De asemenea, potrivit sondajului de opinie 59% dintre chişinăuieni nu sînt mulţumiţi de activitatea Primăriei municipale, 53 la sută de activitatea Consiliului Municipal Chişinău (CMC) şi 45% de activitatea preturilor. La fel, peste 76% din populaţia intervievată a menţionat că lucrurile din capitală merg într-o direcţie greşită. „Cei mai mulţi chişinăuieni sînt nemulţumiţi de calitatea drumurilor, lipsa locurilor de muncă, curăţenia în oraş, administrarea oraşului, corupţia, cerşetorii şi persoanele fără adăpost”, a menţionat Bologan.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 19-21 martie curent pe un eşantion de 234 de persoane, cu viză de domiciliu în oraşul Chişinău. Marja de eroare a acestuia este de +/-6,5%.

Fracțiunea PSRM din CMC a anunţat la începutul săptămînii trecute despre iniţierea procedurii de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă. Consilierii socialişti au declarat atunci că „în cazul în care judecătoria va respinge înregistrarea grupului de inițiativă, aceștia vor ataca decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente