Mai multă putere studenților. Senatele universităților vor decide la ce oră se închid căminele

camin

În cadrul ședinței de Guvern de miercuri a fost aprobate noi reguli de acces și cazare în căminele aflate în subordinea instituțiilor de învățământ de stat superior și profesional tehnic. Ministerul Educației a venit cu modificări la Hotărârii de Guvern nr. 74 din 25.01.2007 cu privire la Regulamentul cadru privind funcționarea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat.

Astfel, modificările date prevăd ca în căminele destinate învățământului general și profesional tehnic intrarea în cămine va fi reglementată, iar studenții vor avea acces până la ora 23:00. Iar pentru căminele universitare este prevăzut ca decizia să fie luată de senatele studențești.

Ministra Educației a precizat că în senat are loc conducerea colectivă și 25% din membri aceștia sunt studenți, respectiv de comun acord vor fi luată decizia privind ora de intrare în cămin.

Noile prevederi sunt luate în vederea racordării legislației la noul Cod al Educației nr. 152 din 17 iulie 2014.

Amintim că organizațiile de tineret PAS Youth, TLDM și Platforma DA au colectat peste 4.000 de semnături pentru a abroga punctul 46 din Regulamentul-cadru privind funcționarea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.74, din 25.01.2007. Acest document restricționează accesul liber al studenților în căminele universitare după ora 24:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente