(foto) Țări care nu există, dar pe care poți să le vizitezi: Două sunt în Europa

rsz_christiania_indgang_20140414_3_13956521506
Foto: News Øresund - Peter Mulvany

În lume există 50 de țări care, deși se află pe hartă, nu sunt recunoscute oficial, scrie CNN. Chiar și așa, multe dintre ele au început să devină destinații turistice. Iată care sunt aceste „țări inexistente” și de ce să le vezi, mai ales că unele sunt mai aproape de tine decât crezi, scrie Wall-Street.ro.

#1. Christiania

Christiania

Christiania a luat naștere in 1971, când un grup de tineri hippie a pus la cale să creeze o „țară” în inima orașului Copenhaga. Numit Fredom of Christiania, teritoriul de 34 de hectare a fost consacrat ca fiind cea mai democratică comunitate din lume, recunoscută pentru libertatea drogurilor.

Astăzi, Christiania este considerat un cartier în Copenhaga și un loc verde unde nu circula mașini. În această „țară” vei vedea case tradiționale, galerii de artă, artere cu muzică, locuri cu mâncare ieftină și o natură minunată. Anual, Christiania este vizitată de 1 milion de turiști.

 

Tuva

Tuva

Republica Populară Tuva se află în Federația Rusă, la granița cu Mongolia, și a fost fondată la 11 octombrie 1944. Chiar dacă face parte din Rusia, Tuva poate fi considerat stat în stat, întrucât și-a păstrat obiceiurile și principiile. În Tuva nu este vorba despre atracții turistice, ci despre descoperirea unei culturi specifice sudului Siberiei. În Tuva ajungi cel mai ușor din Mongolia.

 

Seborga

Seborga

Seborga se afla în Italia, la granița cu Monaco, și are doar 48 km pătrați. Deși este în fond un sat, odată ce a fost descoperit de prințul Giorgio Carbone, acesta a vrut ca Seborga să devină stat independent. Prințul a luptat 50 de ani, până la moartea sa în 1995, pentru această dorință, însă Italia nu a recunoscut Seborga.

Seborga se află în regiunea Liguria, în apropiere de Sanremo, și merită o vizită într-o vacanță pe riviera italiană, la Marea Mediterană. Aici poți să ajungi rapid din Nisa, dar și din Genova.

 

Mayotte

Mayotte

Mayotte este un departament de peste mari al Franței în 1975, aflat pe continentul african, între Mozambique și Madagascar. În Mayotte trăiesc 213.000 de oameni și este o adevărată perlă exotică în Oceanul Indian. Turiștii pot urca pe Muntele Choungui de 594 metri înălțime și pot face scuba diving în apa cristalină, unde broaștele țestoase și balenele trec în vizită. Așa ca Mayotte poate fi o destinație ideală pentru luna de miere.

 

Mapuche

Mapuche

Mapuche este împărțit între Argentina și Chile, însă locuitorii din acest „stat” au pierdut controlul asupra teritoriului în secolul 19. În capitala statului Mapuche, denumită Temuco, trăiesc în prezent 1,7 milioane de oameni, care au renunțat la viața rurală specifică acestei „țări inexistente”. Atracția principală în Mapuche sunt Parcul Național Conguillio și Pucon (foto). De aici poți ajunge în Patagonia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente