(video) Ziua Internațională a Poeziei: Despre cultura versului în viziunea poeților din Moldova

1
Foto: captură video Youtube

În contextul Zilei Mondiale a Poeziei celebrată astăzi, trei organizații culturale independente, non-profit din Chișinău – HomoUniversalis Generation (HUG), Travel books MD și BEC – au creat un tandem și au filmat un video-spot, care promovează activitatea Poeților din Moldova.

Scopul acestui proiect este de a demonstra că în țara noastră sunt o mulțime de oameni talentați, mai ales poeți. În filmări au participat tineri scriitori, actori și poeți recunoscuți de diferite vârste și naționalități.

„Eu sunt Poet. Я – Поэт” – așa au intitulat proiectul organizatorii. În afară de video-spot, tinerii invită toți poeții și admiratorii de versuri la festivalul „Poetry Fest – 2017” din Chișinău, care va avea loc pe 25 martie, de la orele 15:00 în CC Atrium pe et.4.

Poetry Fest – este un nou format de eveniment ce are drept scop promovarea poeților autohtoni de diferite vârste și naționalități și îndemnul social de a valorifica cultura versului în Republica Moldova.

Vor fi organizate: Master classuri, iarmaroc de cărți, expoziție de picturi, gustoșenii, târg artizanat, victorine literare, jocuri, dueluri de poezie. În plus, scena mare va găzdui: poeți (de diferite naționalități, inclusiv minorități etnice), numere muzicale și teatrale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente