(video) Videoclipul Alexandrinei Hristov a fost nominalizat la Berlin Music Video Awards

17097882_10155093848599287_816429703714392124_o
Foto: Alexandrina / Facebook

Videoclipul interpretei cu rădăcini basarabene Alexandrina Hristov a fost nominalizat la în cadrul concursului Berlin Video Music Awards. Acesta este un festival deschis de videoclipuri muzicale, care are loc în epicentrul culturii muzicale europene. Evenimentul este un loc unic unde se reunesc muzicieni, case de discuri, creatorii de content video și producătorii din întreaga lume.

Piesa „După pod” este compusă de Alexandrina. Melodia a fost mixată și masterizată de Marius Costache, conceptul videoclipului și regia fiind semnate de Anton Groves & Damian Groves, regizori pe jumătate britanici, pe jumătate români, care realizează scurtmetraje, videoclipuri și spoturi publicitare pentru clienți de pe piața românească și internațională.

Alexandrina Hristov, originară din Chișinău, Republica Moldova, a cunoscut succesul artistic în București după ce în 2005 a fost una dintre protagonistele filmului „Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc, pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale.

În 2009, Alexandrina a lansat albumul “Om de Lut”, o colecție de cântece compuse într-o perioadă lungă de timp, unele chiar în copilărie. Succesul albumului, care conține piese cunoscute precum “Printre Flori”, “Fata Merge Pe Jos”, “Noi 2”, “De Când Am Plecat” a provocat atât prezența Alexendrinei la radio și televiziune, cât și apariția ei la festivaluri importante din țară, cum ar fi Festivalul de Jaz de la Garâna sau Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Al doilea album, “Flori de Spin”, a fost lansat în 2014, la Sala Radio din București, în cadrul unui show audio-video spectaculos. Discul conține hiturile “Orașul Umbre” – care este prezent și pe coloana sonoră a serialului “Umbre”, produs de HBO Romania – “Pijamale Reci” și “Te iubesc”.

În ultimii ani, Alexandrina a participat la festivaluri mari din țară precum Green Sound Festival, Untold și Airfield.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente