Școala Națională de Box din Grimăncăuți va fi renovată și eficientă energetic

img

Peste 150 de elevi din școala internat din satul Grimăncăuți, raionul Briceni vor avea o școală complet reabilitată și eficientizată energetic, datorită unui proiect ce va fi finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Principalele priorități ale proiectelor de dezvoltare regională ce se referă la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

„Şcoala este o a doua casă pentru copii. Este locul în care își fac prieteni, visuri, planuri pentru viitor și au anumite așteptări. Prin realizarea proiectului ne propunem să îmbunătățim condiţiile optime pentru tinerii sportivi ai Școlii Naționale de Box prin renovare, termoizolare și utilizare a tehnologiilor energo-eficiente. În acest an pentru efectuarea lucrărilor vor fi alocați circa 3 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională”, a comunicat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în cadrul discuțiilor cu specialiștii ministerului.

De asemenea, viceministrul a precizat că vor fi efectuate lucrări de izolare termică a tavanelor și pereților, vor fi instalate uși și ferestre eficiente energetic, precum și va fi instalat un nou sistem de încălzire și ventilare. Costul total al proiectului fiind de circa 6 mln de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente