Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează concursul de lectură „Bătălia cărţilor 2017”

self-help-lessons

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează a treia ediție a concursului de lectură Bătălia cărților. Concursul are drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor cu vârstele cuprinse între 11 şi 14 ani, precum şi al adolescenților, și se va desfășura în perioada martie-octombrie 2017.

Doritorii de a participa vor trebuie să citească o listă din 10 titluri, creată pentru fiecare categorie de vârstă, din literatura autohtonă şi universală. Cărțile, setul de documente referitoare la organizarea concursului şi materiale promoționale: afiș, semn de carte, carnet de lectură şi un model de fişă de lectură vor fi disponibile în toate filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

unnamedÎnregistrarea la concurs se realizează prin completarea unui formular de înscriere. Pentru a intra în finală, participanții sunt invitați să citească 10 cărți recomandate şi să întocmească fișe de lectură pentru fiecare titlu.

În semifinală ajung cititorii din fiecare categorie de vârstă (11-14 ani și 15-18 ani), care, în opinia juriului, au citit şi au înțeles cel mai bine textele literare, demonstrând, prin întocmirea fișelor de lectură, prezentarea reflecțiilor, opiniilor, argumentelor. Fiecărei cărți citite se acordă un punctaj. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obține cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului 2017.

Evenimentul final va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanții îşi vor susține cartea preferată din lista recomandată şi vor răspunde la întrebări pe marginea volumelor citite, adresate de juriu, format din bibliotecari, profesori şi oameni de cultură, dar şi de public.

Participantul care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Juriul va mai acorda premii pentru Cea mai bună Fişă de lectură, Cea mai bună Fişă de lectură pentru Cartea anului, Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată, iar toţi finaliștii vor primi diplome şi premii.

Pentru informații suplimentare accesați pagina concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente