Smartphone, tabletă sau laptop? Care este mai bun pentru călătorie

future-travel

Când ne pregătim de o călătorie ne gândim și ce gadget să luăm cu noi. De cele mai deseori oscilăm între laptop și tabletă sau laptop și smartphone. Cu referire la noobz.ro, am decis să vă prezentăm avantajele și dezavantajele fiecărui gadget, iar voi decideți care este cel mai potrivit pentru călătorii.

Smartphone în călătorie. Sunt o mulţime de motive să iei smartphone-ul cu tine în călătorie. În plus, dacă nu obişnuieşti să lucrezi remote, s-ar putea să fie singurul gadget de care ai nevoie în vacanţa ta. Smartphone-urile pot fi folosite în mai multe situaţii, dar asta nu înseamnă că nu vine la pachet şi cu dezavantaje.

Avantaje smartphone

# Înlocuieşte multe dispozitive. Nu trebuie să mai porţi după tine o lanternă, o hartă, un calculator, un dispozitiv pentru ascultat muzică sau un ceas deşteptător.

# Chiar dacă nu ai acces la date de internet din partea operatorului, poţi să te conectezi la wireless în cafenele, aeroport, gări şi aproape peste tot în lume unde există un McDonald’s, Starbucks sau KFC. Cât timp iei masa şi îţi bei cafeaua, rezolvi sarcinile pe internet.

# Există sute de hărţi de călătorie care funcţionează offline. De asemenea, ai la dispoziţie zeci de aplicaţii de traducere, navigare, ghiduri, trackere de itinerarii sau convertoare.

Dezavantaje smartphone

# Cel mai mare minus este reprezentat de durata de viaţă a bateriei, iar un smartphone performant cu o autonomie a bateriei destul de mare, care să dureze măcar o zi, este destul de rar întâlnit. Dacă iei în considerare zborurile lungi, mersul cu autobuzul pe distanţe mari sau întârzierile avioanelor sau cozile formate de cei care vor, de asemenea, să îşi încarce gadgeturile, dacă nu ai o baterie externă de capacitate foarte mare, te poţi considera un om mort dacă ai la tine doar un smartphone.

# Chiar dacă smartphone-urile la mare căutare au diagonala ecranului de peste 5 inchi, iar producătorii încearcă pe cât posibil să întâmpine cerinţele publicului, asta nu înseamnă că este foarte simplu să vizionezi un film bun de pe telefon, ca să nu mai spunem că nu este deloc ideal.

# Dacă urmăreşti site-uri care nu sunt mobile-friendly, cu siguranţă te vei enerva des.

# Poţi scrie cu uşurinţă un status pe Facebook, Twitter sau să încarci fotografii pe reţelele sociale să te lauzi cu ce faci în vacanţă, dar cam asta este tot ce poţi face. Dacă vrei, spre exemplu, să scrii pe blog, vei avea bătăi de cap până să publici articolul.

# Tabletă în călătorie. Tabletele sunt pe piaţă de câţiva ani, au avut o priză uimitoare la public, dar în scurt timp nu prea au mai prezentat interes pentru utilizatori, fiind în mare parte înlocuite cu phablet-uri.

# Autonomia baterie este, de regulă, mai mare, în mod special când e în flight mode sau doar când foloseşti wireless-ul. Tabletele rareori sunt blocate în reţea, în timp ce despre smartphone-uri nu putem spune acelaşi lucru.

Dezavantaje tabletă în călătorie

# Dimensiunea poate fi şi o problemă, nu doar un avantaj. Întotdeauna trebuie să ai un rucsac la tine să transporţi dispozitivul, pentru că sunt şanse mici să încapă în buzunare. Tabletele sunt mult mai grele decât smartphone-urile.

# Nu e cea mai bună idee să faci fotografii cu tableta în vacanţă. Dimensiunea deranjează, iar dincolo de asta, camerele nu sunt cele mai generoase, în mod special când vorbim de cele pentru selfie-uri.

# O tabletă nu asigură o rapiditate mai mare la scriere, aşa cum asigură o tastatură, spre explu. Poate dacă tableta ta vine la pachet cu o tastatură, vei fi mult mai productiv.

Laptopuri în călătorie. Laptopurile vin acum în forme şi dimensiuni diferite. Ai ocazia să cumperi un laptop nu mai greu de 1,5 kg sau poate chiar unul de 3 kg, asta ţine de ce îţi doreşti de fapt de la un astfel de dispozitiv.

Avantaje laptop în călătorie

# Laptopul este versatil, îţi oferă posibilitatea să faci aproape tot ce vrei în vacanţă. Poţi naviga rapid pe cât de multe site-uri vrei, te poţi juca, poţi edita fotografii, poţi descărca toate fotografiile editate într-un folder numit „vacanţă”, iar lista poate continua.

# Laptopurile sunt mult mai puternice decât orice smartphone sau tabletă, iar pentru că ai la dispoziţie şi o tastatură, poţi face lucrurile mult mai rapid şi mai uşor.

# Tabletele – laptop sunt din ce în ce mai căutate de utilizatori, aşa că, poţi să iei în calcul o astfel de alegere pentru următoarele vacanţe.

# Dacă lucrezi pe drum, un laptop este cea mai bună alegere, îndeosebi dacă activitatea ta se rezumă la prezentări Power Point, redactare lucrări sau ceva ce presupune utilizarea intensă a internetului. Desigur, poţi redacta şi de pe smartphone un articol, dar ar dura poate chiar şi 40 de minute întreg procesul, când de pe laptop îl poţi finaliza în maximum 15 minute.

Dezavantaje laptop în călătorie

# Greutatea nu este cel mai bun prieten al utilizatorilor când vine vorba de laptop, iar dacă mai adaugi şi un încărcător, cu siguranţă vei fi pontat în plus la bagaje când te îmbarci în avion.

# Preţul poate fi uneori mai mare decât costurile impuse de un smartphone sau o tabletă. Pe de altă parte, flagship-urile smartphone din ziua de astăzi sunt poate mai scumpe decât un laptop mid-range.

# Laptopurile sunt fragile, dar să spunem că şi celelalte gadgeturi se încadrează la acest dezavantaj.

# Este destul de scump să le asiguri sau să le înlocuieşti.

# Laptopurile sunt ideale pentru cei care au o afacere sau călătoresc în interes de serviciu. Dacă eşti doar un turist, e bine să te mai gândeşti dacă vrei să cari după tine laptopul.

Călătorii frumoase și inspirate!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente