Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la librăria Bestseller din Chișinău plătești cafeaua cu o poezie

Bestseller-155
Foto: Photo Credit: Bestseller

Librăria Bestseller le oferă cititorilor săi pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, o surpriză cu aromă de cafea. Toți vizitatorii librăriei de pe str. Drumul Viilor 36/1 din Chișinău vor primi o cafea sau un ceai pentru care vor plăti cu versuri. Astfel, Bestseller se alătură campaniei „Plătește cu o poezie” inițiată de Julius Meinl în 2013 cu scopul de a readuce poezia în atenția publicului larg.

Campania este o ocazie unică de stimulare a creativității celor care-și doresc să evadeze din rutina zilnică, scriind versuri.

La Paris, în cadrul unui eveniment asemănător, mai multe poezii scrise de oameni obișnuiți în diferite limbi, au fost adunate într-o antologie.

Această frumoasă campanie a apărut în România în data de 25 octombrie 2013, când consumatorii din toată ţara au plătit cu poezie în 80 de locaţii Julius Meinl şi au strâns în total 6.300 de poezii. În 2014, de Ziua Internaţională a Poeziei, s-au scris nici mai mult, nici mai puţin de 15.365 poezii în cele 150 de cafenele Julius Meinl participante din două ţări – România şi Croaţia. Anul 2015 a însemnat lansarea globală a campaniei în peste 1.100 de locaţii partenere Julius Meinl, în 27 de ţări, pe patru continente, fiind scrise peste 100.000 de poezii.

În 2016, la acțiune au participat consumatori din 34 de țări.

Bestseller-79

 

Marcel Löffler, CEO Julius Meinl Industry Holding, spunea despre campaniile din anii trecuți: „Suntem mândri de faptul că oameni care trăiesc în diferite colțuri ale lumii, care au interese, locuri de muncă și idei diferite, vorbesc limbi diferite, totuși, au ceva de împărtășit: inimile lor. Au îmbrățișat emoțiile, au încetinit și au înlocuit moneda cu poezii.”

Ziua Internațională a Poeziei este marcată pe data de 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, Ziua Internațională a Poeziei urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

Viziunea Bestseller este ca într-o bună zi în fiecare casă să existe o bibliotecă. Librăria „Bestseller – Books, Tea & Coffee” a fost lansată cu scopul de a îmbunătăți experiența de procurare a cărților, cititorii având posibilitatea să lectureze, savurând o cafea într-o ambianță plăcută.

 

rsz_libraria-bestseller-chisinau (1)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente